RFID milteliai  (0)

RFID mikroprocesoriais įmanoma atpažinti bet kokias prekes ir pagreitinti rinkliavą mokamuose keliuose. Dabar mažyčiai RFID įrenginiai kuriami ir taikomi įvairiausiose srityse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tim Hornyak

2005 m. Pasaulinėje mugėje, kuri vyko Aičyje (Japonija), apsilankė daugiau kaip 22 mln. lankytojų. Nė vienas jų nebūtų įėjęs vidun su netikru bilietu ar apskritai be jo. Patekti į mugę klasta buvo neįmanoma, nes kiekvienas lankytojas įeidamas turėjo pateikti elektroninį bilietą, kuriame įmontuotas ypač mažas, 0,4 x 0,4 x 0,06 mm RFID mikroprocesorius (angl. Radio Frequency Identification – tapatybės nustatymas radijo dažniu), radijo bangomis perduodantis unikalų tapatybės atpažinimo numerį į vartuose įmontuotą skaitytuvą.

RFID mikroprocesorių gamintojas Hitachi užsimojo sukurti kuo mažesnę mikroschemą ir praėjusiais metais paskelbė pagaminęs vos 0,05 x 0,05 x 0,005 mm dydžio mikroprocesorių. Šis beveik nematomas įrenginys yra 64 kartus mažesnis už įtaisytuosius Pasaulinės mugės bilietuose. Kadangi šios mikroschemos itin mažos, jas galima naudoti gaminant popierių, o tai jau didelė pažanga – beveik viską bus įmanoma nuosekliai sužymėti ir prireikus nuskaityti bekontakčiu skaitytuvu.

Mikroprocesorių kūrėjas Micuo Usamis (Mitsuo Usami) iš Hitachi Centrinės tyrimų laboratorijos Tokijuje rodo skysčio buteliuką, kuriame plūduriuoja mažos dalelės, ir šypsosi. Jos blizga kaip žvaigždžių dulkės popiečio saulėje: „Tai mažiausi kada nors sukurti mikroprocesoriai!“

Daugiau skaitykite balandžio numeryje

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: