Šiaurės Irano nebus. Bus šiaurės HAMAS. Rusijos valdžia dėl ekonomikos tipo apsisprendė  ()

Jaunatviškai pašvilpaudama ir šaukdama „Goida!“, Rusija tiesiog dabar juda link naujų žiojėjančių aukštumų


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ką tik naujas Danijos kompanijos Carlsberg generalinis direktorius Jacobas Aarup-Andersenas pareiškė, kad jie nutraukė visus ryšius su savo rusišku verslu — alaus kompanija „Baltika“, — ir atsisako sudaryti sandorį su Rusijos vyriausybe, kuris aktyvų užgrobimą įteisintų. „Niekaip neįmanoma apeiti fakto, kad jie pavogė mūsų verslą Rusijoje, ir mes neketiname padėti jiems tai įteisinti“, — pabrėžė Aarup-Andersenas.

Šis pareiškimas taip suneramino pagrindinį Rusijos blogerį, tuo pačiu ir Saugumo tarybos pirmininko pavaduotoją, Dmitrijų Medvedevą, kad šis nedelsdamas pateikė triuškinamą atsakymą.

„Kaip gi tai malonu! Pagaliau šunyčiai suvokė savo vaidmenį išsigimėlių cirke ir loja užkimę. Mūsų lovį atidavė kitiems! Juk patys gi, kaip ir jų giminaičiai iš vakarų žvėrinčiaus, metė viską Rusijoje dėl politinių priežasčių, nutraukė darbą ir tiekimą, atsisakė vykdyti įsipareigojimus rusų kontragentams. Ir manė, jų nepalies. Mes jums — sankcijas, o Ukrainos režimui — ginklus, bet jūs mūsų nuosavybės nelieskite ar bent jau duokite pelningai parduoti. Krienas jums, o ne pinigai!“, — parašė jis savo Telegram kanale.

Dėkoju, Dmitrijau Anatoljevičiau. Jūs viską sustatėte į savo vietas. Krienas jums, o ne pinigai — toks Rusijos valdžios atsakymas užsienio investuotojams, kažkada patikėjusiems Rusija, užpildžiusiems lig tol tuščias lentynas prekėmis, pripratinusiems rusus prie vartojimo ekonomikos ir davusiems nemažą BVP augimo dalį.

Aistringas raginimas kaip mat atsiliepė Dūmos deputatų širdyse ir štai vienas iš jų, Nikolajus Arefjevas, ekonominės politikos Dūmos komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas, be viso kito, užbaigė Medvedevo įrašo mintį: išvis reikia iš Rusijos išvyti visą užsienio verslą. O tai jis, suprantate, trukdo vystytis tėvyniniams gamintojams.

Tuo labiau, kad tėvyninių taigi daugėja. Žiū, „Alfa Group“ bendrasavininkiai Michailas Fridmanas ir Piotras Avenas jau persigalvojo parduoti savo dalis kompanijoje. Todėl, kad Vakarai juos žiauriai… nuvylė, bendrai sakant,skundžiasi jie interviu Bloomberg. Manė, kad priims išskėstomis rankomis, o ten prisiminė glaudžius jų ryšius su Putinu ir areštavo aktyvus. Net namų darbininkei neužteko.

 

 

Kaltos galvos kardas nekerta: atgailaujantiems oligarchams ranką kaip mat ištiesė prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas. Nes jei ir ne oligarchai visai, paaiškino jis, o tiesiog stambūs verslininkai.

Aš jau rašiau apie tai, kas, mano nuomone, sutrukdė rusų milijardieriams susitarti su Vakarais, nesikartosiu. Čia noriu pakalbėti apie aktualią dienotvarkę.

Per praėjusį nuo karo pradžios ir sankcijų įvedimo laiką taro Rusijos ekonomistų įsigalėjo konsensusas apie Rusijos ekonomikos, o ir viso rusiško gyvenimo, judėjimo kryptį. Netgi terminas atsirado — „iranizacija“. Gyvensime, suprask, uždaroje visuomenėje, kontrabanda tampydami iš užsienio technologijas ir jų pagrindu išleisdami savo prastus analogus. Gyventojai pamažu pripras prie kiniškų automobilių ir importozameščionų abibas. Ir ekonomika netgi pamažėle augs, na, bent jau stagnuos. Bendrai, aišku, siaubas, bet ne siaubas-siaubas-siaubas.

 

 

Tad, va, man atrodo, kad Rusijos valdžiai tokia perspektyva pasirodė nuobodoka. Ir dabar nuspręsta visa visu greičiu leistis link kitos žiojinčios viršūnės.

Štai, neseniai paaiškėjo, kodėl Gazos Ruože nėra vandens — pasirodo, vandentiekio vamzdžius mikliai ištampė HAMAS vaikinai gaminti savadarbes raketas. Kuriems galams jie ištampė Gazos Ruože žydų gyvenvietėse paliktus klestinčius ūkius — dar neaišku, bet neabejoju, kad kažkam taip pat naudingam. Nes krienas jums, o ne braškės dykumoje. O gyventojus maitinti privalo JTO.

Žinoma, aš neatmetu galimybės — ne, aš netgi tikiuosi, kad netruks kas nors pasisakys, — kad ir tas pats Peskovas, — ir ramins, kad nes viskas taip vienareikšmiška, ir Rusija, žinoma, džiaugiasi užsienio investuotojais — tik teisingais, draugiškais ir supratingais. Nors Peskovui tai pasakyti jau sudėtingoka — juk jis irgi spėjo pareikšti, kad dabar iš Rusijos užsienio kompanijos laisvai išeiti negali. Na, tai suras kokią nors „kalbančią galvą“. Tačiau tokios raminančios kalbos tendencijos neatšauks. O tendencija tokia, kad Rusija jaunatviškai pašvilpaudama ir šaukdama „Goida!“ tiesiog dabar lekia virš tos pačios „iranizacijos“, su kuria plačioji visuomenė jau spėjo susitaikyti.

 

 

Nes vogti svetimą turtą ir vandentiekio vamzdžius versti raketomis net Iranas nesiryžo. Nes ten, nepaisant viso vietinių ajatolų pribambasų, lig šiol galioja privati nuosavybė ir laisvi prezidento rinkimai.

Ne, tai, link ko dabar eina Rusija — ne šiaurės Iranas. Tai šiaurės HAMAS. Įsitaisykite patogiau, reginys bus gniaužiantis žadą. Visomis šio žodžio prasmėmis.

Turiu tik vieną klausimą: o JTO sugebės išmaitinti tokią teritoriją, kai iškils reikalas?


republic.ru




(2)
(2)
(0)

Komentarai ()