Lietuvoje - pirmosios elektromobilių įkrovimo stotelės  (18)

Pasaulį užkariaujanti elektra varomo transporto ir jo infrastruktūros plėtros tendencija pasiekė Lietuvą. Antradienį prasidedančios parodos „Balttechnika 2010“ lankytojai galės susipažinti su pirmosiomis į Lietuvą atkeliavusiomis elektromobilių įkrovimo stotelėmis, skirtomis elektra varomo transporto baterijoms įkrauti. Be to, žmonės galės išbandyti ir elektra varomą transporto priemonę, rašoma pranešime žiniasklaidai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Parodoje pristatysime pasaulinės elektromobilių infrastruktūros lyderės „Coulomb Technologies“ elektro-įkrovimo stoteles ir pademonstruosime, kaip jos veikia. Taip pat siūlysime parodos lankytojams išbandyti aplinkai draugišką transporto priemonę bei patiems įvertinti jos privalumus“, – teigė bendrovės „Ekomobility“ vadovas Rolandas Statulevičius. Pasak jo, bendrovės „Coulomb Technologies“ gaminamos įkrovimo stotelės „ChargePoint“ bei jose įmontuotos sumaniosios technologijos pasaulyje pripažįstamos dėl įvairių privalumų. Tarp jų – labai tikslios apskaitos, leidžiančios ne tik matyti visą, su transporto priemonės krovimu susijusią informaciją, bet ir tai, koks kiekis CO2 nebuvo išmestas į aplinką. Taip pat jos vertinamos dėl asmeninės prieigos prie įkrovimo stotelės, apsaugančios nuo elektros energijos vagysčių, galimybės valdyti sumaniųjų elektros tinklų apkrovą ir kt. Bendrovės vadovas plėtrai Mindaugas Glinskis akcentavo, kad elektro-įkrovimo stotelės Lietuvoje žymi pasaulinės tendencijos atkeliavimą į šalį. „Lietuvoje apie elektra varomą transportą neretai kalbama kaip apie ateities transportą. Mes savo ruožtu pažymime, kad tai ne ateitis, bet dabartis. Į Lietuvą atkeliavusios elektro-įkrovimo stotelės – tai pirmasis žingsnis šios pasaulinės tendencijos įsitvirtinimui ir mūsų šalyje“, – įsitikinęs M.Glinskis.

Elektromobilių ir jų infrastruktūros plėtra Europoje ir visame pasaulyje pastaruoju metu itin sparti. Savo elektromobilius vartotojams siūlo ne tik vien aplinkai draugiškas transporto priemones gaminančios įmonės „Tesla Motors“, „Think“, „Aptera“, „Zap!“ ar „Reva“, bet ir įprastinių automobilių rinkos lyderiai – „Toyota“, „General Motors“, „Renault-Nissan“, „Mitsubishi“, „Ford“. Elektromobilių atgimimą ir jų įsitvirtinimą pasaulio rinkose patvirtina ir tai, kad elektromobilių koncepcijas pristatė ir galingų bei prabangių automobilių gamintojai.

Europos Komisija (EK) neseniai taip pat paskelbė ketinanti remti visiems prieinamų aukštos įtampos įkrovimo stotelių tinklo kūrimą visoje Europoje. EK siekia iki 2011 m. parengti šioms stotelėms skirtus Europos saugos ir techninius standartus. Šiuo žingsniu siekiama sudaryti sąlygas, kad Europos rinkose atsirastų kuo daugiau ekologiškų automobilių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)