Maskva apsiputos. Lietuva ruošiasi nutraukti sutartį su Rusija. Kas nutiko  ()

Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė siūlymui nutraukti dar vieną tarptautinę sutartį su Rusija, šį kartą – dėl teisinės pagalbos ir teisinių santykių civilinėse, šeimos ir baudžiamosiose bylose.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© WilliamCho (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/justice-statue-lady-justice-2060093/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pranešė Teisingumo ministerija, sutartis pasirašyta 1992 metais, ji ratifikuota Aukščiausiosios Tarybos nutarimu.

Sutartimi siekta užtikrinti vienodą abiejų šalių piliečių ir jų teritorijose veikiančių juridinių asmenų asmeninių ir turtinių teisių apsaugą bei plėtoti teisinį bendradarbiavimą teisinės pagalbos srityje.

Pasak Ewelinos Dobrowolskos, teisingumo ministrės, pakitus geopolitinei situacijai – Rusijai pradėjus karinę agresiją prieš Ukrainą – vykdomi šiurkštūs tarptautinės teisės, įskaitant tarptautinę humanitarinę teisę, principų pažeidimai, todėl Lietuva turi aiškiai išreikšti politinę valią ir nutraukti bendradarbiavimą tarptautinių santykių srityje su šalimi agresore.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 14€! Įspūdingi turistiniai žibintai, naujausi išmanieji laikrodžiai, vaizdo registratoriai, šakotuvai, oro pūstuvai ir siurbliai viename (Video)
4960 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Astrolux CL01“ - labai funkcionalus turistinis žibintas

2) „Zeblaze Btalk 3 Pro“ - ką tik pristatytas išmanusis laikrodis

3) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

4) „VIOLEWORKS“ - 1500W oro pūstuvas ir siurblys viename, su 2 baterijomis

5) „Drillpro“ - 800W kampinis šlifuoklis su 1 arba 2 baterijomis, įkrovikliu

6) „LDNIO“ - 7 jungčių 3250W šakotuvas

Išsamiau

Ministerijos teigimu, jau daugiau nei dvejus metus teisinis bendradarbiavimas pagal šią sutartį „de facto nevyksta ir Lietuvos gauti teisinės pagalbos prašymai iš Rusijos nėra vykdomi“, išskyrus atvejus, kai tai išimtinai ir tiesiogiai susiję su Lietuvos piliečių interesais.

Latvija ir Estija jau yra priėmusios politinius sprendimus dėl tokio paties pobūdžio tarptautinių sutarčių su Rusija nutraukimo.

 

Kadangi sutarties su Rusija pratęsimas turėtų įvykti 2025 metų sausio 21 dieną, siekiama kuo skubiau nutraukti šią sutartį – iki automatinio jos galiojimo pratęsimo dar penkeriems metams.

Sutartį denonsuoti turėtų Seimas.

Tai – ne pirma sutartis, kurios nutraukimo pritarė Ministrų kabinetas. Praėjusią savaitę Vyriausybė pritarė siūlymui nutraukti Lietuvos susitarimus su Rusija ir Baltarusija dėl investicijų skatinimo ir apsaugos, taip pat – dėl prekybinių ir ekonominių santykių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(125)
(20)
(105)
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Komentarai ()