Lietuvių dirbtinio intelekto startuolis „Spike“ pritraukė 3,5 mln. JAV dolerių investiciją  ()

Lietuvių įkurtas sveikatos duomenų ir dirbtinio intelekto (DI) technologijų startuolis „Spike“ ankstyvajame investicijų raunde (angl. seed round) pritraukė 3,5 mln. JAV dolerių investiciją. Silicio slėnyje įsteigtas startuolis vysto platformą, leidžiančią sveikatos paslaugų sektoriaus kompanijoms pritaikyti DI sprendimus naudojant duomenis iš 300 medicininių (angl. medical IoT) ir dėvimųjų įrenginių (angl. wearables).


„Spike“ komanda
„Spike“ komanda
© Pranešimo autorių nuotr. (Asmeninis albumas)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinomi investuotojai ir klientai

Pagrindiniai šio etapo investuotojai – Lietuvoje įsikūrusi „Practica Capital“ ir San Franciske veikianti „TheVentureCity“. Į startuolį taip pat investavo kitos Silicio slėnyje, Niujorke ir Berlyne įsikūrusios investicijų kompanijos „CEAS Investments“, „Plug and Play Ventures Sunnyvale“, „Geek Ventures“ ir „Axel Springer Porsche“.

„Mums įspūdį paliko „Spike“ komandos techninės žinios ir gebėjimas įvesti naujus produktus į rinką. „Spike“ sparčiai augino verslo klientų (angl. B2B) skaičių ir sukūrė konkurencinį pranašumą turinčius dirbtinio intelekto sprendimus. Esame tikri, kad pasaulyje didėjant sveikatos technologijų produktų poreikiui, „Spike“ turi potencialo augti ypač sparčiai“, – sako Donatas Keras, „Practica Capital“ partneris.

Šiame raunde buvo pritraukta 5,5 mln. JAV dolerių investicijų pasiūlymų (angl. oversubscribed round). Nepaisant susidomėjimo, nuspręsta laikytis ilgalaikės investicijų pritraukimo strategijos ir atsisakyti ne prioritetinių rizikos kapitalo fondų dalyvavimo, tad raundas pabaigtas su optimalia 3,5 mln. JAV dolerių suma. „Spike“ šią investiciją panaudos produkto vystymui ir DI modelių moksliniams tyrimams. 2022 m. gruodį „Spike“ pradiniame investicijų raunde (angl. pre-seed) pritraukė 700 tūkst. JAV dolerių.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 51€ už akumuliatorinį pjūklą ir sekatorių. Ribotas kiekis
2277 2

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

„2023–2024 m. startuoliams tapo sunkiau pritraukti investicijų, nes rizikos kapitalo finansavimas stipriai sumažėjo, o investuotojų keliami reikalavimai išaugo. Tai, kad „Spike“ pavyko pritraukti didelį investuotojų susidomėjimą tokiomis rinkomis sąlygomis, patvirtina jų komandos ir kuriamų sprendimų potencialą“, – teigia Álvaro Sanz, į „Spike“ investavusio „TheVentureCity“ fondo partneris.

Siūlo DI sprendimus sveikatos paslaugų sektoriui

 

Daugiau nei milijardas žmonių visame pasaulyje naudoja dėvimuosius ir daiktų interneto įrenginius. Tai iš dalies nulemia, kad sveikatos paslaugų sektoriuje sugeneruojama apie 30 proc. viso pasaulio duomenų, tačiau didžioji jų dalis nepanaudojama. Sveikatos paslaugų įmonės, norinčios pritaikyti šiuos duomenis kartu su DI sprendimais, susiduria su didelėmis finansinėmis ir laiko sąnaudomis bei techniniais DI trūkumais.

„Spike“ sprendimas yra unikalus tuo, jog mes ne tik suteikiame prieigą prie sunkiai pasiekiamų sveikatos duomenų, bet ir juos apjungiame su DI infrastruktūra. Papildyto generavimo DI technologija (angl. Retrieval Augmented Generation AI) leidžia didiesiems kalbos modeliams (angl. Large Language Models) panaudoti specializuotą kontekstą, taip pateikiant tikslesnes įžvalgas ir sumažinant klaidų („haliucinacijų“) riziką. Ši kombinacija leidžia mūsų klientams efektyviai idegti Spike DI įrankius ir siekti esminio tikslo: pagerinti milijonų žmonių sveikatą“, – sako Povilas Gudžius, „Spike“ vadovas ir bendraįkūrėjas.

 

„Spike“ platformą naudoja tokie klientai kaip Lotynų Amerikos draudimo paslaugų lyderė „Seguros SURA“,  sporto ir sveikatingumo programėlės „FITTR“ ir „Longevo“, moterų sveikatos platforma „Moody Month“ ir lietuvių neurotechnologijų startuolis „Pulsetto“. Pernai „Spike“ buvo atrinkti į „NVIDIA Inception“ programą, orientuotą į praktines DI pritaikymo inovacijas.

Plės komandą Lietuvoje

Šiuo metu startuolio komandą sudaro per 20 žmonių, prie kurių įmonė kvies prisijungti DI mokslininkus, duomenų inžinerijos ir sistemų architektūros specialistus.

 

Įmonės darbuotojams bus suteikta galimybė keliauti ir dirbti tarp Silicio slėnio ir Vilniaus. Taip tikimasi leisti komandos nariams gilinti įgūdžius, bei skatinti ryšius tarp JAV vakarinės pakrantės ir augančios Lietuvos startuolių ekosistemos.

„Spike“ komanda išsiskiria tuo, kad ją sudaro ne tik tarptautinę profesinę, bet ir akademinę patirtį sukaupę specialistai, grįžę kurti į Lietuvą. Turime kolegų, dirbusių „Bloomberg“, „Google“, ir „Uber“, taip pat – Kembridžo universiteto absolventų, DI mokslų daktarų. Šios patirtys formuoja ir mūsų darbo kultūrą, kur veržlumas ir inovatyvumas yra itin skatinami. Išlaikydami aukštą kartelę talentams, ieškome naujų ambicingų kolegų“, – pasakoja Monika Da Silva Xavier, „Spike“ talentų strategijos vadovė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()