Apdovanoti antrojo „Nacionalinio IT iššūkio“ nugalėtojai: programavimo žinias gilino ir IT karjera domėjosi daugiau nei 11 tūkst. moksleivių  ()

Antradienį Vilniuje šventine apdovanojimų ceremonija baigėsi jau antrasis „Nacionalinio IT iššūkio“ projektas.



© „Telia Global Services Lithuania“ nuotr. (Asmeninis albumas)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario mėnesį startavusi programavimo žinių ir IT karjeros pažinimo iniciatyva įtraukė 7-9 klasių moksleivius iš visos Lietuvos, kurie varžėsi spręsdami testus ir programuodami kompiuterinius žaidimus. „Telia“ Lietuvoje vykdomo ir prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamo projekto tikslas – mažinti skaitmeninę atskirtį, sudominti moksleivius pažinti ir rinktis karjerą IT srityje.

Antrasis „Nacionalinis IT iššūkis“ vyko keturis mėnesius ir susidėjo iš trijų etapų. Pirmajame etape užsiregistravę moksleiviai žiūrėjo savaitines kompiuterinių žaidimų programavimo pamokas, po jų spręsdavo specialiai jiems paruoštus testus. Geriausiai juos įveikusios klasės kas mėnesį buvo apdovanojamos prizais. Tokio pripažinimo susilaukė klasės iš Visagino, Tauragės ir Kauno.

Pirmąjį projekto etapą vainikavo didysis „Nacionalinio IT iššūkio“ testas balandžio pabaigoje, kuriame galėjo dalyvauti visi užsiregistravę moksleiviai. Dvidešimt geriausiai didįjį testą išsprendusiųjų mokinių, padedami patyrusių lektorių, visą mėnesį programavo sudėtingesnius asmeninius žaidimų projektus. Iš viso iššūkyje dalyvauti užsiregistravo daugiau nei 4500 moksleivių iš visos Lietuvos, 43 proc. jų buvo iš šalies regionų.

Geriausius programavimo darbus įvertino speciali komisija

[Vokietija] „Fantastiška Android planšetė!“ Apžvalgininkas sužavėtas. Didžiulis 12,1 colių 2,5K ekranas, 8+256GB, Snapdragon 6 Gen 1 ir kt. Ribotas kiekis (Video, „HONOR Pad 9“)
2482 2

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Maksimali kokybė

Puikūs apžvalgininko vertinimai

Išsamiau

Dvidešimties pažangiausių moksleivių sukurtus projektus pagal aštuonias kriterijų grupes vertino „Code Academy Kids“ ekspertų komisija, kurie rengė ir IT iššūkio pamokas bei testus. Žaidimai buvo vertinami pagal jų mechaniką, taškų skaičiavimo sistemą, vizualinius modelius, animaciją, garsą, kūrybiškumą ir kitus aspektus.

Trimis pagrindiniais prizais už geriausiai suprogramuotus žaidimus apdovanoti Aistis Verkauskas iš Vilniaus licėjaus, Arnas Vasiliauskas iš Vytauto Didžiojo universiteto „Atžalyno“ progimnazijos bei Motiejus Valiūnas, atstovaujantis Klaipėdos Baltijos gimnaziją. Jiems buvo įsteigti „Telia“ prizai – nešiojami kompiuteriai.

 

„Nuoširdžiai sveikiname laimėtojus, dėkojame visiems mokytojams bei tėvams, kurie palaikė ir skatino moksleivius priimti IT iššūkį. Peržiūrėdamas galutinius dalyvių sukurtus kompiuterinius žaidimus buvau sužavėtas ir nustebintas – jie parengė tokius įvairius ir sudėtingus projektus vos per mėnesį. Taip pat džiugu, kad iššūkis įtraukė visus – pusė projekto dalyvių buvo vaikinai, o kita pusė – merginos. Tokie įsitraukimo rezultatai tik patvirtina, kad technologijų kūrimu domisi visi, o programuoti gali įvairiausių talentų turintys žmonės“, – teigia projekto sumanytojos „Telia Global Services Lithuania“ įmonės vadovas Kimas Leanderssonas.

Žinias ir IT karjeros patirtis skleidė visoje Lietuvoje

Nors pagrindiniai antrojo „Nacionalinio IT iššūkio“ etapai – pamokos ir testai – vyko virtualiai, antrajame projekte daug dėmesio skirta ir gyviems IT karjeros pristatymams visoje Lietuvoje. Visus keturis projekto mėnesius įvairūs „Telia“ ekspertai – programuotojai, projektų vadovai, komandų lyderiai, analitikai – vyko į mokyklas ir susidomėjusioms klasėms pristatė karjeros technologijų srityje galimybes, savo darbo kasdienybę ir atsakinėjo į įvairiausius klausimus. Besidominčios klasės taip pat galėjo registruotis ir dalyvauti turuose „Telia“ ofisuose Vilniuje, tiesiogiai susitikti su komandomis. Gyvuose susitikimuose ir turuose iš viso sudalyvavo daugiau nei 7000 tūkst. moksleivių.

 

Pirmasis „Nacionalinis IT iššūkis“ įvyko 2023 metais, jį inicijavo kompetencijų centras „Telia Global Services Lithuania“. Praėjusių metų pamokas gali peržiūrėti visi norintys tinklalapyje www.itissukis.lt, netrukus visiems bus prieinami ir šių metų vaizdo pamokų įrašai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()