„Įsteigti specialiuoju įstatymu.“ Beveik 7 000 ha. Lietuvoje grandiozinės statybos  ()

Trečiadienį Valstybės gynimo taryba priėmė sprendimą steigti du naujus Lietuvos kariuomenės poligonus vakarų Lietuvoje – Tauragės ir Šilalės karinius poligonus su būtina jų veiklai reikalinga infrastruktūra. Toks sprendimas priimtas įvertinus Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės teiktus pasiūlymus dėl galimos Lietuvos kariuomenės poligono vietos, kurioje galėtų treniruotis Lietuvos kariai.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Pvt. U.Pauliščenkaitė/Lithuanian Land Forces (GFDL) | https://en.wikipedia.org/wiki/Lithuanian_Armed_Forces#/media/File:Great_Duke_of_Lithuania_Vaidotas_Battalion_(Iron_Wolf_Infantry_Brigade)_soldi

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Būtinybę įkurti du naujus Lietuvos kariuomenės karinius poligonus ir sukurti jų efektyvų naudojimą užtikrinančią infrastruktūrą padiktavo geopolitinė situacija – Rusijos vykdoma atvira karinė agresija prieš Ukrainą, kenkianti Lietuvos ir visos Europos saugumui“, – sako krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Pasak jo, intensyvi Lietuvos kariuomenės modernizacija, išaugęs Lietuvoje dislokuotų NATO pajėgų ir į pratybas atvykstančių sąjungininkų karių skaičius, turimų karinių objektų perkrova reikalauja naujos karių treniravimuisi reikalingos infrastruktūros.

Planuojama, jog steigiamuose Tauragės (4304 ha) ir Šilalės (2677 ha) kariniuose poligonuose vyks Lietuvos kariuomenės karinės technikos manevravimo pratybos, šie poligonai neturės visiško karinės teritorijos statuso – šaudyklų juose nebus, kovinis šaudymas nevyks ir nevažinės sunkioji karinė technika (pvz., tankai). Pasak ministro, dėl steigiamų poligonų vietos gyventojų gyvenimo kokybė nenukentės ir didelių nepatogumų nesukels.

Su kuponais fantastiškas SUP irklenčių pasirinkimas, bent 300€ pigiau nei Lietuvoje „OnePlus 12“ išmanieji telefonai ir „OnePlus Buds 3“ TWS ausinės (Video)
1610 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš EU/Honkongo sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater“ - pripučiamos SUP irklentės

2) „OnePlus 12“ - 12-256GB, globalios versijos išmanieji telefonai

3) „OnePlus Buds 3“ - TWS ausinės su LHDC

Išsamiau

Yra paskaičiuota, kad pradėjus poligonų steigimo darbus galėtų išaugti vietos, regioninių paslaugų, pvz., statybos rangos paslaugų, maitinimo, laikino apgyvendinimo, pastatų ir teritorijų priežiūros poreikis, kuris skatintų vietos gyventojų užimtumą, mažintų nedarbą. Be to, vietos gyventojai turės geresnį susisiekimą, nes planuojama modernizuoti ne tik vidinių poligonų kelių tinklą, bet ir privažiuojamuosius kelius prie jų. Taip pat tikimasi, kad suintensyvėtų ir karių ir civilių bendradarbiavimas, atsirastų galimybė treniruotis ir Lietuvos šaulių sąjungai.

 

Naujųjų poligonų steigimui buvo atrinktos trys teritorijos vakarų Lietuvoje – Kretingos, Šilalės ir Tauragės rajonuose. Kretingos rajone teritorijos buvo atsisakyta, nes ji neatitiko karinio poligono reikalavimų: joje daug gyventojų ir sodybų, kultūros paveldo objektų. Poligonai Vakarų Lietuvoje pasirinkti bendradarbiaujant su Aplinkos ministerija, Nacionaline žemės tarnyba, Valstybine saugomų teritorijų tarnyba ir Valstybinių miškų urėdija.

Tauragės ir Šilalės karinius poligonus numatoma įsteigti specialiuoju įstatymu. Jie būtų pradedami įrenginėti iš karto, kai jie bus įsteigti teisės aktų nustatyta tvarka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: KAM
KAM
(17)
(4)
(13)

Komentarai ()