[ŽT] Žaibo greičiu plinta video. Kas kirto Lietuvos sieną (Video)  (1)

Vietą saugo naudodamiesi sienos stebėjimo kamerų sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čepkelių raiste sekmadienio vakarą meška iš Baltarusijos į Lietuvą atsivijo briedžio jauniklį, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Varėnos rajone, Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato teritorijoje, Kabelių užkardos pasieniečiai fiksavo, kaip sieną kirto briedžio jauniklis. Ten pat po maždaug 40 sekundžių pasieniečiai pamatė iš Baltarusijos ta pačia kryptimi atbėgančią mešką, ji nusivijo briedžio jauniklį.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išmanusis termosas, 7in1 USB šakotuvas, belaidė pompa, jump starteris, uodų lempa-gaudyklė ir kt.
2642 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) Išmanusis skaitmeninis termosas

2) Akumuliatorinis tiesinis pjūklas su 4 peiliais

3) „UGreen 30778“ - 7in1 USB3.0 šakotuvas

4) „LAOTIE Q7“ - belaidė pompa, 150PSI

5) „iMars I-J12“ - labai geros kainos ir savybių jump starteris

6) Uodų lempa-gaudyklė

Išsamiau

Tiek Lietuvos sieną kirtęs briedis, tiek jį persekiojusi meška iki pirmadienio popietės prie sienos nebegrįžo ir VSAT kameromis Čepkelių rezervate daugiau nebuvo pastebėti.

Ginantis nuo migrantų antplūdžio, pasienyje su Baltarusija buvo nutiesta koncertina ir įrengta apsauginė tvora, tačiau dėl gamtinių kliūčių tokia infrastruktūra Čepkelių raiste neįrengta.

Kabelių pasieniečiai rezervatą saugo naudodamiesi sienos stebėjimo kamerų sistema, į kurios akiratį patenka bet kas, sugebėjęs raistu pasiekti šią vietą.

 

Iš Baltarusijos atklydusi meška šioje teritorijoje fiksuota ir gegužės pabaigoje. Tuomet šalies teritorijoje ji praleido apie tris valandas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
Autoriai: Karolina Ambrazaitytė
(34)
(8)
(26)
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Komentarai (1)