„Tai kainuos 600 mln. eurų.“ Ką darys Lietuva  ()

Lietuvos sienos stiprinimas per dešimtmetį kainuotų 600 mln. eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekiant stiprinti Lietuvos sienas su Rusija ir Baltarusija, per ateinantį dešimtmetį tai kainuotų apie 600 mln. eurų, sako krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

„Tai yra 30-40 mln. eurų kasmet, kai kuriais atvejais ir daugiau“, – trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo L. Kasčiūnas.

Pasak jo, už šias lėšas būtų diegiamos pasienio stiprinimo priemonės. L. Kasčiūnas pridūrė, kad Lietuva yra pasirašiusi kontraktus dėl kontrmobilumo priemonių, kurios į bazes atvyks jau liepos pabaigoje.

„Prieštankinių minų ir nuotolinio naudojimo minų įsigijimas, prieštankinių griovių tinklo ruošimas. Jeigu reikia, tiltų paruošimas. Miškinimas tose vietose, kuriose reikia natūralių fizinių barjerų. Kai kuriose pasienio vietose nuo vasaros pabaigos bus daroma nuolatinė fortifikacija“, – akcentavo ministras.

Fantastiškos kainos ir kokybės išmanusis laikrodis su Bluetooth skambučiais, dideliu AMOLED ekranu, SpO2 bei širdies ritmo matavimu ir IP68 (Video, „DM50“)
2045 1

Labai geras kainos ir kokybės santykis

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tuo metu Vilniuje viešintis Lenkijos gynybos ministras Wladyslaw Kosiniak-Kamysz pabrėžė, kad sienos su Baltarusija ir Rusija stiprinimui valstybė yra numačiusi planą „Rytų Skydas“. Anot jo, Lietuvos numatyti veiksmai ir Lenkijos gynybos planas galėtų papildyti vienas kitą siekiant didesnės pasienio apsaugos.

„Lietuvos Vyriausybė priėmė nutarimą dėl Lietuvos gynybos linijos statybų. Lenkijoje mes taikysime „Rytų skydą“. Šie veiksmai papildys vienas kitą. Tuo pat metu bus saugomos abiejų valstybių sienos. Norime šiems veiksmams gauti finansavimą iš Europos Sąjungos (ES)“, – teigė W. Kosiniak-Kamysz

 

Kaip skelbta anksčiau, Lenkijos gynybos ministerija 2024–2028 m. numatė planą „Rytų Skydas“, skirtą sustiprinti Lenkijos sieną su Baltarusija ir Rusija.

Lenkijos vyriausybė paskelbė programai „Rytų Skydas“ skirsianti 10 mlrd. zlotų (2,4 mlrd. eurų), programą finansuos ir Europos Sąjunga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Martyna Pikelytė
(44)
(8)
(36)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()