„Slogios mintys. Šviesiau nepasidarė.“ Kas nutiko su kariniais poligonais Lietuvoje  ()

Lietuvoje kyla audra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Seimą pasiekė įstatymas dėl poligonų statybų Tauragės ir Šilalės rajonuose, praneša ELTA.

Spaudimas turėti daugiau kariuomenės treniravimosi erdvių išliks, sako krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas, Seimui pristatęs įstatymo pataisas dėl poligonų Tauragės ir Šilalės rajonuose steigimo.

Krašto apsaugos ministerijos (KAM) vadovo teigimu, tai – strateginis projektas, ypatingai reikalingas kariuomenės Žemaitijos brigadai.

„Dažnai tenka išgirsti klausimą – kam to reikia, kodėl dabar? Iš karto atsakau į klausimą, kam to reikia – mūsų kariuomenei reikia treniravimosi erdvių. Žemaitijos brigada – Žemaitijos pasididžiavimas (…) – realiai neturi teritorijų, kur galėtų vykdyti savo kovinį rengimą. Kariuomenė kuri nesitreniruoja, kuriai sudėtinga rengtis koviškai, ji negali būti pilnavertė“, – pabrėžė jis.

[EU+Kuponai+Dovanos] Fantastiškų kainų ir galios nešiojami PC, mini PC ir vaizdo projektoriai. Ribotas kiekis (Video)
1823 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš Europos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Ninkear A16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Win 11 OS

2) „BMAX B8 Plus“ - mini PC, 24GB RAM, 512GB SSD, Win 11 OS

3) „Wanbo Mozart 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 900 ANSI, Android 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

Išsamiau

Ministras akcentavo – vertinant geopolitinę situaciją bei augančius kariuomenės, Lietuvoje dislokuotų sąjungininkų karių poreikius, treniravimosi erdvių poreikis išliks.

„Tas spaudimas, kad reikės kuo daugiau treniravimosi erdvių, poligonų – jis bus nuolatinis. Daugėja sąjungininkų, natūraliai tas spaudimas bus. Todėl noriu iš karto pasakyti, mielieji – kiekvienas krašto apsaugos ministras, kuris yra pareigose, turėjo ir turi apsispręsti“, – aiškino politikas.

 

Tuo metu Mišrios Seimo narių grupės atstovė Agnė Širinskienė kritikavo ministrą dėl prastos komunikacijos su vietos bendruomenėmis. Politikė pastebėjo, jog L. Kasčiūnas šią savaitę nesusitiko su Tauragės ir Šilalės rajonų gyventojais.

Dėl KAM komunikacijos pastabų turėjo ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė.

„Iš tikrųjų, tauragiškiai supranta geopolitinę situaciją ir kariuomenės poreikius. Jiems tiesiog natūraliai kilo labai daug klausimų. Ir, manau, čia vienu žingsniu atsilikome su komunikacija“, – sakė parlamentarė.

 

Politikė iš Tauragės Rita Grigalienė savo „Facebook“ komentare rašė: „Slogios mintys po susitikimo dėl poligono. Po šios dienos gyventojų ir valdininkų susitikimo dėl karinio poligono steigimo Tauragės rajone šviesiau nepasidarė. Esu UŽ krašto gynybą, tačiau savo gyventojus irgi reikia gerbti. <...> Atimti 1/6 rajono miškų prieš rajono žmonių valią, nederinant, o paslapčia stumiant buldozeriu – ne demokratinės valstybės kelias.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Augustė Lyberytė
(10)
(10)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()