„Leiskite pulti!“ Lietuva pateikė užklausą  (1)

Priešinasi Berlynas ir Vašingtonas.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=859509723028774&set=pcb.859509769695436

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas penktadienį paragino sąjungininkus leisti Ukrainai Vakarų ginklais smogti taikiniams Rusijoje.

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas penktadienį paragino sąjungininkus leisti Ukrainai Vakarų ginklais smogti taikiniams Rusijoje.

„Turime leisti ukrainiečiams panaudoti pilną pajėgumą prieš Rusiją. ES ir šalys narės turi aiškiai pasakyti, kad nėra jokių ribojimų dėl teikiamų ginklų naudojimo, įskaitant tolimojo nuotolio sistemas, raketas ar dronus“, – po Europos Sąjungos (ES) gynybos ministrų susitikimo sakė L. Kasčiūnas, praneša portalas „Kauno diena“.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
4995 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

JAV ir kai kurios ES šalys neleidžia savo tiekiamais ginklais smogti Rusijos teritorijoje. Ukraina nori taikytis į Rusijos teritorijoje esančius aerodromus ir kitus karinius objektus, iš kurių Maskva rengia atakas prieš ukrainiečių pajėgas ir civilius gyventojus. 

Ji ne kartą ragino savo sąjungininkes panaikinti apribojimus, tačiau tam priešinasi Berlynas ir Vašingtonas, baimindamiesi konfrontacijos su Maskva.

„Ukrainos karių veiksmai Rusijos Kursko srityje pakeitė karo eigą ir atskleidė Rusijos armijos pažeidžiamumą. Akivaizdu, kad ukrainiečiai žino, kaip efektyviai kovoti su rusijos pajėgomis“, – kalbėjo L. Kasčiūnas

 

Ministras taip pat paragino kitas ES šalis pasekti Lietuvos Valstybės gynimo tarybos priimtais planais per trejus metus karinei ir saugumo paramai Ukrainai skirti ne mažiau kaip 0,25 proc. nuo bendrojo vidaus produkto.

Birželį Baltijos šalių ir Lenkijos vadovai pasirašė laišką, adresuotą Europos Komisijos pirmininkei ir Europos Vadovų Tarybos pirmininkui, kuriame ragina ES stiprinti pasienio su Rusija ir Baltarusija apsaugą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)