Lietuva ruošiasi partizaniniam karui  ()

Tai ne tik pasiruošimas partizaniniam karui.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© U.S. Army/Sgt. Christina M. Dion (Public Domain) | https://www.flickr.com/photos/usarmyeurope_images/15166449985

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuva yra sutelkusi 5 500 civilių, norinčių savanoriais stoti į valstybės gynybą. Taikos metu jie turėtų tapti jungtimi tarp gyventojų ir kariuomenės, rašo „Polskie Radio“.

Šie savanoriai registravosi karo komendantūrose. Daugiausia savanorių registravosi Vilniaus regione – daugiau nei 2,5 tūkst. žmonių“, – teigiama pranešime.

[Premjera] Tankas! O kai paspaudi „Boost“ mygtuką, šauna lyg raketa. Išbandėme naujausią fat-bike monstrą (Foto, Video, „ENGWE L20 Boost“ apžvalga)
10485 2

„ENGWE L20 Boost“ - naujausias kompanijos el. dviratis, kuris mane nustebino. Vadinamasis „fatbike“ su atrakinamu iki 32 km/h greičiu, specialiu „Boost“ mygtuku, vienu įkrovimu iki 126 km, įspūdinga galia ir važiavimo malonumu. Žiauriai smagus žvėris. Apie viską išsamiai mūsų apžvalgoje + keletas svarbių triukų.

Išsamiau

Karo metu komendantūros užduotis, be kita ko, bus kovoti su sabotažo grupėmis, saugoti svarbiausią infrastruktūrą, steigti kontrolės punktus ir prižiūrėti evakuacijos procesą.

„Komendantūra – tai ne tik pasiruošimas partizaniniam karui galimos okupacijos atveju, bet ir savanoriškas dalyvavimas kitoje visuomeninio gyvenimo srityje. Tai gali būti logistika ar psichologija“, – sakė vienas iš savanorių, Vilniaus universiteto istorikas Tomaš Božerocki.

 

Jis pabrėžė, kad siekia įgyti specifinių įgūdžių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(3)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()