„Lietuva neturi kliautis NATO“  ()

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pabrėžia, kad visos prielaidos Rusijos agresijai prieš NATO ir toliau išlieka.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© U.S. Army/Sgt. Christina M. Dion (Public Domain) | https://nara.getarchive.net/media/lithuanian-army-opposing-forces-faced-a-fierce-defense-ab6479

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visos prielaidos Rusijos agresyvėjimui yra išlikusios. Ir visas mūsų saugumo mūsų erdvės balansas priklauso nuo galimybių Ukrainai atsilaikyti. Tas buvo tuomet, kai aš pradėjau apie tai kalbėti, tas buvo, kai mes aiškiai matėme, ką Rusija ketina daryti, ir tas išliko dabar“, – „Žinių radijui“ teigė G. Landsbergis.

Todėl ministras įsitikinęs, kad apie Rusijos keliamą grėsmę yra būtina kalbėti.

„Tos prielaidos nebuvo paneigtos, (...) kritika buvo tik, ar reikia apie tai kalbėti. Man atrodo, kad reikia. Ir kalbėjimas leido pasiekti tam tikrų dalykų – pavyzdžiui, leido padidinti Lietuvos gynybos finansavimo dalį, kokią dabar turime“ , – pabrėžė užsienio reikalų ministras.

[EU+Kuponai] Smūgiams atsparios išorinės baterijos, Android vaizdo projektoriai, jump starteriai, el. dviračiai, kolonėlės ir kt. (Video)
3790 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Bakeey“ - 36000 mAh išorinė baterija, atspari smūgiams, įkraunama ir nuo saulės

2) „BlitzWolf BW-V8“ - FHD,  Android 11 vaizdo projektorius

3) „BlitzWolf“ - jump starteris su oro kompresoriumi

4) „DUOTTS C29“ - Technologijos.lt išbandytas aukščiausios klasės el. dviratis: iki 50km/h, 100km, 750W, superinė kokybė ir važiavimo malonumas

5) „BlitzWolf BW-WA3 Pro“ - labai perkama 120W belaidė kolonėlė

6) Portabili automobilinė multimedijos sistema (modelis - B5303)

Išsamiau

ELTA primena, kad praėjusių metų pabaigoje diskusijas apie šalies nacionalinį saugumą įžiebė užsienio reikalų ministro G. Landsbergio pareiškimai ir raginimai kaip įmanoma greičiau persvarstyti šalies gynybos koncepciją. Tuomet politikas teigė, kad Lietuvoje vengiama kalbėti apie šaliai iškilusias egzistencines grėsmes. Be to, šalies diplomatijos vadovas pabrėžė, kad Lietuva neturėtų kliautis vien tik NATO 5-ojo straipsnio teikiamomis saugumo garantijomis.

 

Visgi, tokie G. Landsbergio pareiškimai sutikti dviprasmiškai. Dalis parlamentarų sutiko, kad Lietuva privalo rengtis galimoms grėsmėms, tačiau stebėjosi, kodėl ministras nesiima atitinkamų veiksmų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė
(4)
(1)
(3)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()