„Berazumės. Metus laiko renkasi vežimo spalvą. Lietuvoje jų yra TIEK daug.“ Internetas sprogo (Foto)  ()

Niekada nevengė atvirai kalbėti.



© Rene Terp (Free to use) | https://www.pexels.com/photo/screaming-woman-in-black-dress-2513061/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Havajuose gyvenanti lietuvių mėgiama rašytoja Vaiva Rykštaitė niekada nevengė atvirai kalbėti pačiomis įvairiausiomis temomis, bet paskelbusi įrašą apie žindymą „Facebook“ sukėlė tikrą audrą.

1000 komentarų. Pirmąkart gyvenime norėjau ištrinti savo postą dėl jų. Nors ten net ne žindau, o tiesiog pasakoju, kad baiginėju žindyti. Kad iš viso žindžiau 9 metus, beveik be pertraukos, vieną po kito 3 vaikus. Aš nemaniau, kad Lietuvoje yra TIEK daug ir tokios tirštos tamsos. Pradedant teksto suvokimu, tęsiant etikos ir psichologijos kontekstuose.

Net jei mama žindytų 9 metų vaiką, gyvenime sau neleisčiau jai rašyti niekinančių komentarų. Nes nežinau jos situacijos.

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
10998 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

Pas psichologą reikia eiti moterims, kurioms žindymas yra šlykštus. Tiesiog jūs neturite sveiko santykio su savo kūnu ir instinktais.

Jaunoms moterims, kurios sako, kad vaikui metai suėjo ir gana. Jums reikia pildyti informacines spragas. Berazumės, metus laiko renkasi vežimo spalvą, o apie žindymą nei vieno straipsnio nepasiskaito.

Moterys ir merginos - bėkite nuo vyrų, kurie bet kokioje situacijoje tyčiojasi iš kitos moters. Bėkite nuo vyrų, kurie vaiko žindymą vadiną tešmeniavimu ar iškrypimu. Tokie vyrai patys yra motinų neišmylėti, jie neturi pagarbos mūsų kūnams, jūs jų nepakeisite. Tokie vyrai yra seksualiai užsispaudę ir nebrandūs - jie niekada negalės būti jus palaikančiais partneriais, nei jūsų įsčių vertais tėčiais.

 

Ne kartą esu pagalvojusi, kad jei gyvenčiau Lietuvoje, turbūt neatlaikyčiau soc. spaudimo nutraukti tai, kas geriausia mano vaikams - žindymą. Nes to sulaukdavau ne tik online, bet ir artimam rate. Todėl šiek tiek drebu skaitydama komentarus, bet netrinsiu to įrašo dėl visų kitų Lietuvoje gyvenančių ir žindančių mamų. Jūs duodate vaikams tai, kas geriausia.

P.S. Norėjau sukelti tų žmonių komentaru daugiau, bet nusprendžiau negąsdinti naujų mamų ir tą erdvę skyriau informacijai.

 

„Kokiame urve reikia lindėti nieko neskaitant, niekuo nesidomint, kai internetas kiekviename delne dabar“, – įrašo autorę palaikė viena soc. tinklo vartotoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(17)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()