„Bitė“ skelbia karą. „Blokavome 99 % lietuviškų numerių skambučių“  (2)

Šios ryšių bendrovės klientai gali būti ramesni: vienas sukčiavimo būdas Lietuvoje praktiškai išnyks.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Pexels (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/smartphone-technology-mobile-phone-1281632/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sukčių atkaklumui nėra ribų – Lietuvos gyventojus vis dar bandoma atakuoti skambučiais iš viso pasaulio, sufalsifikavus realius Lietuvos žmonių telefono numerius. Vis dėlto, dalis gyventojų gali būti ramūs, nes šio sukčiavimo būdo jų naudojamame tinkle praktiškai nebeliko. Vos pusmetį veikianti „Bitės“ sistema, blokuojanti įtartinus sukčių skambučius, užkirto kelią beveik 500 tūkst. bandymų išvilioti žmonių pinigus ar jautrią asmeninę informaciją, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Pavasarį pradėjusi veikti naujoji mūsų kovos su sukčiais sistema pasiteisino stebėtinai greitai. Vos per kelis mėnesius blokavome daugiau kaip 400 tūkst. lietuviškais numeriais prisidengusių skambučių iš viso pasaulio. Sistemos efektyvumas siekia net 99 proc., kas reiškia, kad sukčiams nebelieka praktiškai jokių šansų. Esame suinteresuoti apsaugoti savo klientus nuo kibernetinės erdvės pavojų, todėl ir toliau ieškosime geriausių technologinių sprendimų užkirsti kelią naujiems sukčiavimo būdams“, – komentuoja Gintas Butėnas, „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
10064 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kovo pabaigoje pradėjusi veikti nauja sistema vos per pirmąsias dvi veiklos savaites blokavo beveik 70 tūkst. sukčių iš viso pasaulio skambučių. Pasak ekspertų, pirmąjį mėnesį sukčių bandymų iš Lietuvos žmonių išvilioti pinigų telefonu sumažėjo, tačiau vėliau atakų skambučiais banga vėl išaugo.

„Kad sukčių bandymai atakuoti žmones ir išvilioti jų pinigus nesibaigia, rodo ir pastarųjų dviejų savaičių statistika – per šį laikotarpį užblokavome apie 90 tūkst. sukčių skambučių. Sukčiai nepaiso nei politinių peripetijų, nei šventinių datų – tiesiog atkakliai dirba savo „darbą“ siekdami išvilioti pinigų ar jautrios informacijos“, – sako Egidijus Smilgys, „Bitės“ mobilaus tinklo jungtinių sistemų vadovas, vienas iš sukčių skambučių blokavimo sistemos kūrėjų.

 

Pasak jo, gyventojus bandantys atakuoti sukčiai nuolat keičia telefono numerius, taip pat neteisėtai naudoja realius „Bitės“ bei kitų šalies operatorių numerius. Visi apsimestiniai sukčių skambučiai iš užsienio šalių blokuojami automatiškai, „Bitės“ klientams nereikia daryti jokių papildomų veiksmų.

„Blokuojame ir tuos lietuviškų numerių skambučius, kurie nepriklauso nė vienam iš Lietuvos ryšio operatorių. Jei skambutis ateina iš užsienio, tačiau yra prisidengiama laidinio telefono numeriu, tai iškart kelia įtarimą, kad gali būti sukčių ataka. Tokius skambučius visą parą veikianti sistema nedelsiant stabdo. Taip sukčių skambučiai nepasiekia Lietuvos žmonių ir apsaugo jų duomenis bei pinigus“, – pabrėžia E. Smilgys.

 

Mobilūs sukčiai dažnai siūlo investuoti į kriptovaliutas ar vertybinius popierius. Be to, neretai žmonės gali sulaukti sukčių skambučio ir iš jiems žinomo telefono numerio – artimo žmogaus ar šeimos nario. Tad sukčių skambučių blokavimo paslauga veikia dvejopai – apsaugo ne tik nuo galimų atakų iš užsienio nusikaltėlių, bet ir užkerta kelią „Bitės“ klientų numerių panaudojimui tokiems skambučiams vykdyti.

Apsaugos nuo sukčių skambučių funkcija yra nemokamai integruota į kiekvieno „Bitės“ kliento turimą ryšio paslaugų planą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: