„Tai nesąmonė! Tai bus finansinis krachas Lietuvai“  ()

Politikas žiūri į tai atsargiai.



© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis svarsto, jog bendram darbui su „Nemuno aušra“ galėtų sutrukdyti kai kurios šios partijos programinės nuostatos. Tačiau, pasak jo, sprendimus dėl galimos koalicijos turėtų priimti daugiausia balsų daugiamandatėje pelnę socialdemokratai.

„Didžiausia problema, matyt, yra su tais teisiniais vertinimais, kurie jau yra padaryti, ir mes per partijos pirmininko teisinį vertinimą – vertiname ir visą politinę jėgą. Taip, tai yra tamsus arkliukas, nežinome nei kompetencijų, nei gebėjimų, nei nuspėjamumo, dėl to atsargiai žiūrime“, – pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo S. Skvernelis.

„Net ir atmetus teisinius vertinimus, žiūrėkime į programinius dalykus. Kaip įsivaizduojate bendrą darbą, kai yra kalbama apie „Igničio“ delistingavimą, kai tai yra visiškai neįmanoma, nesąmonė ir valstybei būtų finansinis krachas. Kaip tu gali vėl nacionalizuoti įmonę, kuri ir taip yra valstybės rankose“, – pabrėžė jis.

[EU+Kuponai] „Techtober Blowout 2024“ išpardavimas! Mini PC, energijos stotelės, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
3149 2

„Techtober Blowout 2024“ išpardavimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

2) „MINIX Z100-0dB“ - mini PC, 16+512GB, WiFi6 ir kt.

3) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

4) „SolarPlay Q2501“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2160Wh, LiFePO4

Išsamiau

Visgi, kalbėdamas apie raudonas linijas būsimoje koalicijoje S. Skvernelis aiškiai neįvardija konkrečių politinių jėgų ir kartoja, kad sprendimus dėl „Nemuno aušros“ turi priimti socialdemokratai.

„Jeigu būtume ta politinė jėga, kuri yra koalicijos ašis – šiandieną pasakytume labai aiškiai ir konkrečiai. Bet nepamirškime, kad mes tokie nesame ir nepamirškime, kad didžiulė Lietuvos žmonių dalis suteikė tikrai didelį pasitikėjimą „Nemuno aušrai“, – dėstė politikas.

 

„Matyt, bus politikų, kurie turi kitokias pozicijas. Šiandieną pasakyti, kad spjauname į dalį žmonių ir net nenorime nei kalbėtis, nei žiūrėti – tikrai nenorime. Mes nebūsime „valstiečiais“, kad norint su kažkuo bendrauti, 15 ultimatumų kelsime“, – pabrėžė ekspremjeras.

ELTA primena, kad sekmadienį įvyko pirmasis Seimo rinkimų turas. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, daugiausia palaikymo daugiamandatėje apygardoje sulaukė Lietuvos socialdemokratų partija – 19,36 proc. balsų.

Visgi, nuo jų nedaug atsiliko dabartiniai valdantieji konservatoriai, sulaukę 17,96 proc. rinkėjų palaikymo.

 

Tuo metu trečioje vietoje likusi „Nemuno aušra“ pelnė 14, 99 proc. rinkėjų palaikymą.

Kitame Seime taip pat bus Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – 9,24 proc. balsų, Liberalų sąjūdis – 7,70 proc. balsų ir Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga (LVŽS) – 7,02 proc. balsų.

Išreikšti savo pilietinę valią prie balsadėžių atėjo 52,06 proc. Lietuvos rinkėjų. Prieš ketverius metus, 2020 m., rinkėjų aktyvumas siekė 47,16 proc.

Dėl 141 Seimo nario mandato rungiasi 14 partijų ir viena koalicija. 71 Seimo narys renkamas vienmandatėse apygardose. Preliminariais VRK duomenimis, jau pirmajame ture išrinkti 8 vienmandatininkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Martyna Pikelytė
(0)
(7)
(-7)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()