Lietuvių išradingumas nenustoja stebinti - sukūrė kaleidoskopu virstantį atvirlaiškį (Video)  ()

Lietuviai sukūrė pirmąjį pasaulyje atvirlaiškį, kuris nesudėtingai virsta bene kiekvienam iš vaikystės pažįstamu žaislu – kaleidoskopu. „Paperscope“ (liet. popierinis kaleidoskopas) – taip pavadintas nuotaikingas lietuvių išradimas, leidžiantis originaliai dalytis įspūdžiais. Produktui išgarsinti visame pasaulyje sukurta sutelktinio finansavimo kampanija platformoje „Kickstarter“, rašoma pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsakingas dizainas

„Paperscope“ idėjos autorius dizaineris Žilvinas Stankevičius, jau sukūręs ne vieną kaleidoskopą, sako, kad idėja šį žaislą paversti atvirlaiškiu gimė iš vaikystės spėlionių, kaipgi veikia magiškas prietaisas. Popieriniam kaleidoskopui surinkti prireiks tik 8 dalių ir ne daugiau nei 5 minučių. „Tai iš lengvai perdirbamų medžiagų sukurtas žaislas, kurį galima panaudoti daugybę kartų. Ekologija man buvo itin svarbi tema kuriant šį produktą“, – teigia „Paperscope“ autorius Ž. Stankevičius.

Nostalgija ir paprastumas

Kūrėjai, Vilniaus gatvėse sutiktiems praeiviams padovanoję keletą kaleidoskopų, sulaukė skirtingų reakcijų. Vieniems tai sukėlė teigiamą vaikystės nostalgiją, kiti neslėpė nuostabos dėl produkto paprastumo ir unikalumo. Kaleidoskopo gamybai vadovaujantis Audrius Šekštelis mano, jog „Paperscope“ – tai maloni alternatyva aplink mus esančiam skaitmeniniam pasauliui, bet kartu siūlo pabandyti kaleidoskopo kuriamus vaizdus per akutę užfiksuoti ir išmaniuoju telefonu: „Nustebsite!“

Daugiafunkcis išradimas

Naujai atgimęs atvirlaiškis suteikia įvairių galimybių jį panaudoti. Kaleidoskopas gali veikti kaip originalus kvietimas į renginį, žaislą galima taikyti neformaliame ugdyme, o neišsenkantys vaizdų variantai ir jų paieška lavina vaizduotę. Keliautojams – tai niekada nebandytas būdas linkėjimams siųsti. Kūrėjai tikina, jog projektą sutelktinio finansavimo platformoje parėmusieji savo kaleidoskopų sulauks dar iki didžiųjų žiemos švenčių.

Pristatomasis „Paperscope“ vaizdo įrašas „Kickstarter“ platformoje

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(15)
(4)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: