Technologinis proveržis jau Lietuvoje - stangrūs sėdmenys ir ryškus presas be pastangų su EMSCULPT: kas tai yra, kaip veikia ir kur galima išbandyti (Video)  (18)

Kūno linijas patobulinti galima panaudojant magnetinį lauką. Šis sakinys anaiptol ne iš fantastinio filmo apie tai, kas žmonijos laukia ateityje. Tai – realybė, beje, pasiekiama jau ir Lietuvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius kelerius metus įvairių technologijų  kūrėjai bei medicinos mokslas ypač sparčiai pažengė į priekį. Buvo išrastas ne vienas pažangus prietaisas, atrasta naujų gydymo metodų, sukurta dešimtys inovatyvių vaistų, pastebimai pagerėjo diagnostika. Tad nieko keisto, kad gerėjant gyvenimo kokybei bei tobulėjant medicinai,  aktualesnė tapo ir estetinės medicinos sritis.

Lietuvoje veikiančios estetinės medicinos klinikos siūlo dešimtis procedūrų, kurios yra atliekamos skirtingais prietaisais, skatinančiais riebalinio audinio mažėjimą ar odos stangrėjimą. Tačiau Lietuvoje visai neseniai pasirodė pasaulinė inovacija – įrenginys, kuris greitai ir efektyviai, be skausmo ir adatų, be alinančių dietų ir varginančių treniruočių tuo pačiu metu gali ir auginti raumenis, ir deginti riebalus.

Tai aparatas EMSCULPT, pristatantis naują revoliucinį požiūrį į neinvazinį kūno formavimą.

Jį neseniai įsigijo Kaune įsikūrusi integralios estetikos klinika „REVÙ CLINIC“. Šį prietaisą galima laikyti tikru technologiniu proveržiu, mat jis veikia magnetinio lauko principu, kitaip tariant, atlieka magnetinę raumenų stimuliaciją. Rezultatas? Skatinamas raumenų augimas, regeneracija, natūraliai mažėja riebalinis sluoksnis. EMSCULPT įrenginys kol kas vienintelis toks Lietuvoje.

Kuo ypatinga magnetinė raumenų stimuliacija?

Magnetinė raumenų stimuliacija jau kurį laiką naudojama reabilitacijoje, taip pat gydant raumenų atrofiją, pastarosios prevencijai. Pastebėta, jog magnetinė stimuliacija skatina miocitų (raumenų ląstelių) regeneraciją, hipertrofiją, net naujų miofibrilių (raumens skaidulų) augimą, šių inervaciją. Raumenys tokiu būdu yra stimuliuojami saugiai, nepažeidžiant nei jų pačių, nei aplinkinių audinių, tad šis gydymo metodas puikiai tinka norint sumažinti skausmus po traumų, sergant nervų sistemos ligomis, ilgai gulintiems ligoniams. 

Šiai sėkmingai technologijai evoliucionuojant, natūralu, kad buvo pradėta svarstyti apie jos pritaikymą estetinėje medicinoje. Po įvairių bandymų buvo sukurtas tikrą revoliuciją šioje srityje sukėlęs prietaisas EMSCULPT. Kaip teigia integralios estetikos klinikos „REVÙ CLINIC“ įkūrėja ir vadovė gydytoja Vilma Viliūšienė, minėtas įrenginys skirtas  sustangrinti pilvo, sėdmenų, blauzdų bei žastų raumenis, pagražinti kūno linijas.

„Šis inovatyvus prietaisas veikia aukšto intensyvumo fokusuoto elektromagnetinio lauko (HIFEM – high intensity focused electromagnetic technology) principu. Jis sukuria unikalaus ilgio elektromagnetines bangas, kurios perėjusios per odą ir kitus audinius, priverčia mūsų raumenis susitraukti maždaug 20000-40000 kartų per 20-30 minučių trukmės procedūrą. Prietaisas turi du aplikatorius, todėl vienos procedūros metu galima pasiekti dvigubai daugiau susitraukimų. Maža to, raumenys susitraukia be jokio skausmo, valios pastangų, jokių neigiamų pasekmių nepatiria ir kiti organai bei jų sistemos“, -  pasakoja V. Viliūšienė.

Procedūra intensyvi, tačiau absoliučiai beskausmė. Kas tai lemia?

Prietaisas EMSCULPT specialiai sukurtas veikti tik motorinius neuronus, kurie inervuoja skersaruožius raumenis: nei lygiųjų raumenų, nei kitų organų jo sukuriamas magnetinis laukas neveikia. Taip pat nėra dirginami ir sensoriniai neuronai, todėl procedūra yra visiškai neskausminga. Raumuo yra veikiamas per nervinį impulsą, todėl raumens kontrakcijų pobūdis – saugus ir fiziologiškas.

Dėl stiprių raumens susitraukimų išsiskiria adrenalinas, tad arčiausiai raumens esantys lipocitai (riebalų ląstelės) gauna signalą apie organizme pastebimai padidėjusį energijos poreikį.  Rezultatas? Prasideda riebalų skaidymas – lipolizė.

Kadangi raumenys vos per pusvalandį susitraukia mažiausiai 20000 kartų, kyla natūralus klausimas, ar kitą dieną po tokios procedūros neskauda kūno?

„Ne, - užtikrintai atsako V. Viliūšienė. -  Ir tai paaiškinti labai paprasta. Kadangi, raumenis po intensyvaus sporto ar alinančio darbo paprastai skauda dėl fizinio krūvio metu juose susidariusios pieno rūgšties, įrenginio EMSCULPT kūrėjai sumanė, kad procedūros metu raumenys turėtų būti ne tik magnetiškai stimuliuojami, bet ir masažuojami specialia technika. Būtent dėl šio masažo raumenyse neužsilaiko pieno rūgštis, nejaučiamas skausmas. Retais atvejais žmogus gali jausti raumenų nuovargį ar maudimą, koks būna po intensyvios treniruotės“.

Anot pašnekovės, standartinį gydymo kursą sudaro keturios procedūros, atliekamos kas 2-3 dienas.

Saugus ir patikimas

Tikrą revoliuciją estetinėje medicinoje sukėlusio prietaiso saugumą ir efektyvumą patvirtino ne tik JAV Maisto ir vaistų valdyba FDA (ang. Food and Drug Administration) bei atsakingos Europos Sąjungos institucijos (įrenginys turi CE ženklą, kuris rodo, kad gaminys atitinka teisės aktuose jam nustatytus privalomus saugos reikalavimus ir kad yra praėjęs atitinkamas atitikimo saugos reikalavimams patikrinimo procedūras) bet ir 15 nepriklausomų mokslinių ir klinikinių studijų. Tyrimų metu įrodyta, jog po keturių 30 minučių trukmės procedūrų pilvo riebalinio sluoksnio storis sumažėjo vidutiniškai 19 procentų, raumens masė padidėjo 16 procentų, o juosmens apimtys sumažėjo 4,4 cm. Pastebėtas ir kiek netikėtas efektas – tai pilvo sienos prasiskyrimo sumažėjimas gimdžiusioms moterims.

Be jokios abejonės, joks prietaisas neatstoja sveikos mitybos bei reguliaraus fizinio krūvio. Tačiau šiuo atveju, taikant naująsias technologijas ir magnetinės raumenų stimuliacijos procedūras, per trumpą laiką galima  patobulinti norimas kūno vietas, pagražinti kūno formas bei sustiprinti raumenyną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(50)
(-37)

Komentarai (18)