Mokslo ir verslo slėnius prižiūrės taryba  (2)

Siekdama užtikrinti, kad integruotų mokslo, studijų ir verslo centrų (slėnių) steigimas ir veikla būtų grindžiami skaidrumo, atvirumo, nacionalinio prioriteto ir efektyvumo principais, Vyriausybė pakoregavo slėnių kūrimo ir plėtros koncepciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausybė įgaliojo už slėnių plėtros programų kūrimą ir įgyvendinimą atsakingas Švietimo ir mokslo bei Ūkio ministerijas iki liepos 1 d. sudaryti Slėnių priežiūros tarybą ir tvirtinti jos funkcijas.

Kad slėniuose būtų užtikrinta mokslo, studijų ir verslo vienybė glaudžiai bendradarbiaujant mokslo ir studijų institucijoms bei verslo subjektams, bus rengiamos Jungtinių tyrimų programos. Jungtinė tyrimų programa yra rezultatų visuma, kuriuos numatoma pasiekti plėtojant tam tikrą mokslo tyrimų ir ekonominės veikos sektorių, orientuojantis į inovacijas ir naująsias technologijas.

Numatytos parengti Gamtos išteklių ir žemės ūkio, Biomedicinos ir biotechnologijų, Medžiagų mokslo, fizikinių ir cheminių technologijų bei Inžinerijos ir informacinių technologijų jungtinių tyrimų programos.

Slėnių projektų ir Jungtinių tyrimų programų stebėseną vykdys Slėnių stebėsenos grupė, sudaryta iš ekspertų, atrinktų viešo tarptautinio konkurso keliu.

Vyriausybė yra patvirtinusi penkių integruotų mokslo, studijų ir verslo centrų – slėnio Lietuvos jūrinio sektoriaus plėtrai, „Nemuno“, „Santakos“, „Santaros“ ir „Saulėtekio“ slėnių – plėtros programas. Slėnių plėtra vykdoma naudojant Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybių biudžetų, mokslo ir studijų institucijų, kitų viešųjų juridinių asmenų, privačių asmenų, ES struktūrinės paramos ir tarptautinių mokslinių tyrimų ir inovacijų plėtros programų lėšas. Slėnių plėtrai numatyta skirti apie 2 mlrd. lt. iš Švietimo ir mokslo bei Ūkio ministerijos administruojamų ES struktūrinių fondų.

Lietuvos ilgalaikiuose strateginiuose dokumentuose pabrėžiama glaudesnės mokslo, studijų ir verslo sąveikos būtinybė Vyriausybės 2007 m. kovo 21 d. priimtoje koncepcijoje integruotų mokslo, studijų ir verslo centrų plėtra siekiama Lietuvoje sukurti tarptautinio lygio mokslo, studijų ir žinių ekonomikos branduolius, paspartinti žinių visuomenės kūrimą ir sustiprinti ilgalaikius Lietuvos ūkio konkurencingumo pagrindus. Koncepcijos įgyvendinimo laikotarpis – 2007-2013 metai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)