Gamtos mokslų specialistų algos didesnės už finansininkų ar farmacininkų  (2)

Darbo užmokestis – vienas iš svarbiausių veiksnių, dažniausiai nulemiančių žmogaus gyvenimą – profesijos pasirinkimą, išsilavinimą ar net gyvenamąją vietą. Nors išsilavinimas ir gali nulemti žmogaus gaunamą atlyginimą ar net darbą, tikrai ne visiems geriausiai apmokamiems darbams reikia mokslinio laipsnio. CNBC, remdamasis neseniai Darbo statistikos biuro paskelbtais statistiniais duomenimis, pateikia darbų, už kuriuos 2012 metais Amerikoje siūlomi didžiausi pinigai, sąrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį sąrašą perspausdino naujienų portalas delfi.lt. Labai įdomus pastebėjimas - nors pas mus gamtos mokslų perspektyvos finansine prasme dažnai nėra laikomos labai geromis, tačiau pažiūrėjus į statistinius duomenis JAV, situacija netgi labai graži - gamtos mokslų specialistai pagal algos dydį yra 7 vietoje, aplenkdami tokias populiarias profesijas kaip farmacininko, finansų valdytojo, pardavimų ir marketingo vadovų, kompiuterinių sistemų administratoriaus ir kitas.

Manote, tokios perspektyvos tik JAV? Toli gražu - turime ne vieną gražią sėkmės istoriją iš mūsų fakulteto absolventų, kurie po baigimo sėkmingai įsitvirtino gyvenime. Apie tokias istorijas dar ne kartą pasakosime, nors ir dabar jau yra ką paskaityti: Taikomosios matematikos studijos atvėrė kelią į direktoriaus kėdę, Fizikos studijos Lietuvoje atvėrė duris į Vokietiją.

Žinoma, perspektyvos dar ne viskas - renkantis tokią studijų kryptį, visų pirma, turi patikti fizika arba matematika. Jei taip ir yra, tuomet dėl kitų dalykų nėra ko nerimauti - po studijų atsivers visi keliai tiek Lietuvoje, tiek ir už jos ribų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)