Darbdaviai šturmavo KTU: reikia ir fizikų, ir matematikų, ir nanotechnologijų specialistų  (0)

Tradiciškai KTU Karjeros centras tiesia tiesioginį ryšių tiltą tarp įmonių, kuriančių darbo vietas ir studentų bei absolventų, kurie savo karjerą nori ar pradeda kurti jau studijų metu. Šį kartą „Karjeros dienos 2014“ mugė, įvykusi kovo 5 dieną, džiugino dalyvių gausa ir įvairove. Į Statybos ir architektūros fakulteto (Studentų g. 48) ir Elektronikos (Studentų g. 50) rūmus susirinko beveik 100 Lietuvos ir užsienio kapitalo įmonių, organizacijų ir mokslo įstaigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausios kontaktų mugės Lietuvoje metu studentams, universiteto ir įmonių atstovams sudaromos galimybės susitikti, užmegzti ilgalaikius ryšius, diskutuoti darbo rinkos ir karjeros valdymo klausimais. „Karjeros dienų“ metu vyko trišalis bendradarbiavimas tarp verslo, universiteto bendruomenės ir studentų. Čia studentai galėjo drąsiai prieiti prie juos dominančių įmonių atstovų ir sužinoti, kokių specialistų ateityje jiems trūks, kokie yra šių įmonių poreikiai ir pasiūlymai darbo rinkoje.

Studentai domėjosi, kaip gali išnaudoti universitete įgytas teorines žinias, pritaikant jas praktikoje ar konkrečiame darbe. Taip pat studentams buvo suteiktos galimybės gauti naudingų patarimų ir pasikonsultuoti su įdarbinimo įmonių atstovais, kaip padidinti savo potencialą darbo rinkoje, parengiant gyvenimo aprašymą, motyvacinį laišką bei, kaip tinkamai pasirengti darbo pokalbiui, kad būtų paliktas geras ir profesionalus pirmojo susitikimo įspūdis.

Mugėje dalyvavo įvairaus spektro gamybos, logistikos ar kitas paslaugas teikiančių įmonių atstovai, kurie teigė, kad Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto absolventai įgiję, pavyzdžiui, taikomosios fizikos ar medžiagų ir nanotechnologijų bakalauro laipsnį, yra reikalingi ir laukiami darbo rinkoje. Įmonėms, gaminančioms įvairių produktų pakuotes („Neogroup“), biologiškai aktyvios kosmetikos produktus („Ruvera“) taip pat teikiančių orlaivių ir komponentų techninės priežiūros paslaugas ir remonto sprendimus, metalo apdirbimo, programinio tekinimo, frezavimo paslaugas ( „Baltec CNC Technologies“), intelektualius inžinerinius sprendimus („Fima“) ir kt. yra reikalingi specialistai, kurie išmano aukštąsias technologijas, jų kompiuterizavimą, fizikinius mikro-, makro-, ir nanopasaulio reiškinius, moka juos pritaikyti ir įdiegti inžinerinėse technologijose. Akivaizdu, kad ten kur yra gamyba, susieta su technologijomis, darbuotojui reikia išmanyti ir fiziką.

Matematikos ir gamtos mokslų fakultetas taip pat užmezgė kontaktus su reklamos agentūros („Adform“), įmonių, kuriančių efektyvius inžinerinius sprendimus pramonei ir energetikai („Axis industries“), IT paslaugas teikiančios įmonės („Tieto Lietuva“), elekroninių aptarnavimų sistemų, programinės įrangos gamybos specialistais („Nortal“), tarptautine kredito rizikos vertinimo, rinkodaros paslaugų, vartotojų informacijos, interaktyvių sprendimų ir konsultacine analitikos ekspertų įmonių grupe („Callcredit informatikon Group“).

Kuriančios ir įgyvendinančios įvairius web sprendimus „Data dog“ įmonės atstovas Gytis Koryzna, sužinojęs, kad Matematikos ir gamtos mokslų fakultete studentams yra galimybė įgyti dvigubą bakalauro studijų programos kvalifikacinį laipsnį, sakė: „- Vertiname darbuotojus, kurie turi platesnį nei pamatinį išsilavinimą, nes tokie darbuotojai gali visapusiškai suprasti problemą ir pasiūlyti įvairius jos sprendimų būdus. Studentai, įgiję dvigubą išsilavinimą pavyzdžiui, šalia matematikos dar pasirinkę ir informatikos specialybę, geba profesionaliau atlikti tam tikrus darbus, nes jie turi pakankamai įvairių teorinių žinių, kurios dera tarpusavyje ir, kurias galima pritaikyti praktikoje. Šiandienos darbo rinkai reikalingi lankstūs žmonės, gerai išmanantys kelias darbo sritis“.

Norisi paneigti visuomenėje vyraujantį mitą, kad fizinių ir technologinių mokslų krypties programos, tokios kaip taikomoji matematika, taikomoji fizika ar medžiagos ir nanotechnologijos yra „sausas“, neįdomus, techninis mokslas. Realiai, absolventai, dirbantys taikomosios matematikos srityje, naudodamiesi matematiniu modeliavimu ir skaičiavimo metodais, formuluoja ir sprendžia praktinius verslo, inžinerijos ir socialinių mokslų uždavinius.

Taikomosios fizikos specialistai geba rasti sudėtingų kompleksinių (įvairių daugiadisciplininių sričių) problemų sprendimus taikant pagrindinius fizikinius principus, taip pat jie naudoja savo žinias moksliniams tyrimams įvairiose srityse, kuriose galimas technologinis proveržis.

Medžiagų ir nanotechnologijų absolventai išmano aukštąsias technologijas (mikro- ir nanotechnologijas) ir jose naudojamas naujas medžiagas bei jų darinius. Taip pat jungdami fundamentalias ir praktinės inžinerijos žinias jie geba parinkti, kurti, diegti ir naudoti šiuolaikines medžiagas įvairioms inžinerinėms reikmėms.

Būsimieji studentai, pasirinkę studijuoti tiksliuosius mokslus, tikrai turės nemažas perspektyvas ir galimybes ateities darbo rinkoje, nes jie Matematikos ir gamtos mokslų fakultete išmoks įgytas teorines žinias pritaikyti praktiškai, taip kuriant naujas, pažangias, inovatyvias technologijas ir jų sprendimų būdus.

Evelina Valaitytė
Rinkodaros ir komunikacijos koordinatorė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Evelina Valaitytė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)