Galvojantiems kur stoti: kas yra specializacijos?  (0)

Svarstote kur stoti? Dažnai bendri studijų programų pavadinimai mažai ką sako apie konkrečias žinias, kurias įgysite po studijų. Tad visada verta įsigilinti į kiekvienos studijų programų galimybes - kiek ir kokių gretutinių studijų jos siūlo ir svarbiausia, kokios yra galimos studijų programos specializacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei studijų programa turi specializacijas, tai reiškia, kad studijuodami pagrindinę studijų programą, dalį savo studijų (apie vieną semestrą) skirsite gilinimuisi į vieną ar kitą pagrindinės srities kryptį.

Pavyzdžiui, KTU studijų programa Medžiagos ir nanotechnologijos (http://ktu.edu/lt/programa/b/medziagos-ir-nanotechnologijos) turi dvi specializacijas: biomedžiagas ir funkcines medžiagas.

Jei studentai renkasi Biomedžiagų specializaciją, jie gilinasi į medžiagas ir technologijas, kurios taikomos gyvosiose sistemose (pvz., medicinoje, biologijoje, farmacijoje ir kt.), pasirinkus funkcinių medžiagų specializaciją, gilinamasi į technologijas ir medžiagas, kurių paskirtis atlikti vieną ar kitą funkciją (pvz., medžiagos mikroelektronikoje, medžiagos fotonikoje, optoelektronikoje ir t. t).

Tačiau, jei siūlomos specializacijos netenkina studijuojančio ar abejojančio kur stoti, galima iš atskirų modulių susiformuoti jam reikalingos specializacijos kryptį (pavyzdžiui, statybinių medžiagų, polimerinių medžiagų ir kt.).

Svarbu žinoti, kad išvykus studijuoti pagal ERASMUS programą, galima susiderinti savo studijas pagal užsienio universiteto teikiamas šios srities specializacijas. Įgytos žinios ir kompetencijos bus įskaitytos Lietuvoje ir pratęsti papildomai studijų nereikės.

Taigi, galvodami apie tai, kur stoti, nepamirškite pasidomėti studijų programų gretutinėmis studijomis bei jų specializacijomis.

O jeigu abejonių dėl to, kur studijuoti jau nėra, kviečiame pasitikrinti, ar žinote visą naudingą informaciją apie tai, kaip vyks stojimai 2015.

fmf.lt informacija

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)