Automatizuotas medžiagų apdirbimas – įdomu ir perspektyvu  (0)

Renkantis specialybę abiturientai dažnai klausia, kokia gi yra jį dominančios specialybės perspektyva Lietuvoje ir pasaulyje. Manome, kad apie neišvengiamą aukštųjų technologijų vystymąsi ir dėl to augantį inžinierių poreikį daug aiškinti nereikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apdirbamoji pramonė sukuria beveik ketvirtadalį bendrojo vidaus produkto, pritraukia daugiausiai tiesioginių užsienio investicijų, sukuria daugiausiai darbo vietų. Apdirbamosios pramonės produkcija lietuviškos kilmės prekių eksporto struktūroje sudaro liūto dalį. Augant apdirbamajai pramonei nuolat didėja ir naujų technologijų paklausa. Be naujų technologijų negalima sėkmingai konkuruoti Lietuvos ir Europos šalių rinkoje, kur reikalavimai gaminio kokybei yra aukšti, detalės tampa vis labiau sudėtingos, nomenklatūra vis didėja ir šiuo metu sunku isivaizduoti naujus įrengimus be programinio valdymo bei galimybės integruoti jas su automatizuoto projektavimo sistemomis. Automatizuotų medžiagų apdirbimo technologijų specialistų paklausa Lietuvoje turi tendenciją augti. Todėl Kauno technikos kolegija siūlo rinktis naują neuniversitetinių studijų programą „Automatizuotos medžiagų apdirbimo technologijos“, kurios tikslas parengti aukštąjį neuniversitetinį išsilavinimą turinčius, kvalifikuotus automatizuotos medžiagų apdirbimo technologijos specialistus, kompetentingus aukštų technologijų valdymo ir gamybos įrenginių eksploatavimo ir priežiūros žinovus bei praktikus, gebančius profesionaliai taikyti medžiagų apdirbimo metodus, kvalifikuotai analizuoti ir vertinti technologinius procesus, operatyviai reaguoti į Lietuvos, Europos Sąjungos valstybių rinkos pasikeitimus, iškilusias problemas, numatyti galimus jų sprendimų būdus.

Studijų metu Jūs galėsite pasirinkti vieną iš šios studijų programos šakų: Gamybos technologijų procesų sudarymas ir valdymas, Gamybos įrenginių ir įrangos eksploatavimas, priežiūra ir derinimas.

Įgiję inžinieriaus kvalifikaciją jūs galėsite dirbti gamybos technologijų valdymo specialistais, inžinieriais mechanikais, gamybos technologinių procesų projektuotojais, gamybos įmonių vadovais įmonėse, teikiančiose paslaugas medžiagų apdirbimo, technologijų valdymo ir gamybinių įrenginių eksploatavimo bei priežiūros srityse. Jūs galėsite kurti savo verslą, parengti įmonės (padalinio) verslo bei ūkinės veiklos planus ir analizuoti ekonominę verslo aplinką. Absolventams suteikiamas mechanikos inžinerijos profesinio bakalauro išsilavinimas ir inžinieriaus profesinė kvalifikacija.

Baigę studijas Kauno technikos kolegijoje automatizuotų medžiagų apdirbimo technologijų programą jūs tai pat galėsitė tęsti studijas Kauno technologijos universitete ir Vilniaus Gedimino technikos universitete pasirinkę technologijų mokslo srities mechanikos inžinerijos krypties programas.

Tad mes siūlome gabiems moksleiviams, linkusiems į tiksliuosius mokslus bei informatiką rinktis šią įdomią ir perspektyvią inžinerinę specialybę, nes plečiantis apdirbamajai pramonei ir daugėjant inovatyvių įmonių inžinierių poreikis nuolat augs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)