Iš ko susideda ir kaip vyksta “Autotransporto elektronikos” studijos?  (0)

Jei kalbėtume trumpai ir konkrečiai, tai “Autotransporto elektronika” specialybės studentai mokosi ir išmoksta tai, ko reikia darbui ir profesinei karjerai įmonėse, teikiančiose automobilių techninio serviso paslaugas arba kurių veikla nors kiek susijusi su automobilių elektronika. Kokiose įmonėse Jūs galėsite dirbti, baigę studijas? Savaime suprantama, į šį ratą patenka visi autoservisai, kurių veikla neapsiriboja vien tik automobilių mechanika. Tačiau įsidarbinimo galimybės neapsiriboja vien tik tuo. KTK baigę automobilių elektronikos specialistai gali dirbti kompanijose, kurios užsiima automobilių saugos nuo vagysčių įrangos diegimu, komforto, garso, navigacijos, duomenų perdavimo ir kitokiomis sistemomis – prekyba, montavimu, servisu, konsultacijomis ar panašia veikla. Be to, studentams suteikiamos žinios, kurių reikia norint kurti savo verslą, parengti įmonės verslo bei ūkinės veiklos planus, analizuoti ekonominę verslo aplinką, tad baigę mokslus Jūs žinosite, nuo ko pradėti kurti savo nuosavą įmonę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Autotransporto elektronikos specialybės studijos trunka trejus metus, kurie tikrai neprailgsta. Kiekvienus studijų metus sudaro du semestrai, kurie baigiasi egzaminų sesijomis. Po egzaminų studentams suteikiamos žiemos (beveik 2 savaiės) ir vasaros (beveik 3 mėnesiai) atostogos, kurių metu galima atsipalaiduoti ir daugiau laiko skirti savo laisvalaikio pomėgiams.

Studijų programos apimtis – 120 kreditų, vienas kreditas sudaro 40 valandų, į kurių tarpą įskaičiuotos ne tik teorinės paskaitos, bet ir praktiniai užsiėmimai bei savarankiškas studento darbas. Visa ši “matematika” ir skaičiai tikriausiai kelia nerimo? Nesijaudinkite, dėl to Jums sukti galvos tikrai nereikės. Mokymosi procesas yra organizuojamas taip, kad studentai kuo tolygiau, be streso ar perkrovų įgytų kuo daugiau reikalingų žinių ar įgūdžių ir sėkmingai įgytų aukštąjį neuniversitetinį išsilavinimą. Trumpai apžvelgsime dalykus, kurių čia bus mokoma.

Bendrojo lavinimo dalykai (8 kreditai) reikalingi tam, kad aukštąjį išsilavinimą įgijęs žmogus būtų visapusiška, o ne siauroje sferoje apsiribojusi asmenybė. Humanitariniai dalykai tik iš pažiūros atrodo nereikalingi. Kaip gi tapti pasaulinio lygio specialistu, nemokant užsienio kalbos? Įmanoma, tačiau sunku. Lygiai taip pat sudėtinga tapti aukščiausios klasės autotransporto įmonės vadovu, neturint bazinių ekonomikos, rinkodaros, psichologijos žinių.

Inžinerinės krypties studijų pagrindų dalykuose (48 kreditai) įgysite žinių, kurios reikalingos Jums, kaip būsimiems specialistams. Aišku, čia yra ir fizikos, matematikos, informacinių technologijų ir kitų dalykų paskaitos, tačiau teorijos mokoma tiek, kiek jos iš tiesų prireikia praktikoje. Tokie dalykai, kaip elektronika, skaitmeninės grandinės, automobilių teorija, mechanika, automobilių sandara ir techninė priežiūra, yra reikalingi norint Jums suteikti bendras elektronikos ir autotransporto srities žinias, kurios skiria autotransporto elektronikos specialistą iš kitų sričių profesionalų tarpo.

Specialaus lavinimo dalykus (18 kreditų) galima drąsiai pavadinti vienais įdomiausių. Čia išmoksite programuoti mikroprocesorius ir mikroprocesorinius įrenginius pritaikyti automobiliuose, sužinosite, kaip veikia elektriniai ir elektroniniai automobilių įrenginiai bei įvairiausi jutikliai, išmoksite analizuoti jų veikimą, išmoksite atlikti skaitmeninę automobilių diagnostiką, išsiaiškinsite elektroninių automobilių komunikacijų principus. Vėliau, pasirinkę vieną iš dviejų studijų programos šakų (12 kreditų) – lengvųjų automobilių elektroniką arba krovininių automobilių ir autobusų elektronika – bei studijuodami specializacijos dalykus (12 kreditų), galėsite pagilinti savo žinias konkrečioje Jus dominančioje srityje.

Mokomosios ir gamybinės profesinės veiklos praktikos (20 kreditų) metu patys, gyvai ir dirbdami su realiais elektroniniais įtaisais, automobiliais ir jų elektroninėmis sistemomis, išmėginsite ir išmoksite pritaikyti tai, ką sužinojote teorinių paskaitų ir laboratorinių darbų metu. Žinoma, didelis dėmesys AE programoje skiriamas gamybinėms praktikoms, kurias studentai atlieka įvairiose autoserviso įmonėse.

Jei į privalomų dalykų tarpą nepatenka kuris nors Jums patinkantis dalykas, dominančias paskaitas galite pasirinkti iš pasirenkamų dalykų tarpo – jiems yra skirti 6 kreditai. Kiekvieno dalyko studijos organizuojamos taip, kad studentas turėtų galimybę išklausyti teorines paskaitas, atlikti praktinius darbus kolegijoje, vadovaujant dėstytojui ir studijuojant savarankiškai. Teorinių užsiėmimų (paskaitų) metu taikomi šiuolaikiniai aktyvaus mokymo ir mokymosi metodai.

Studijos užbaigiamos parengus baigiamąjį projektą (8 kreditai), kurį įvykdę Jūs oficialiai tampate pilnaverčiais autotransporto elektronikos specialistais. Kiekvienam studentui skiriamas baigiamojo projekto darbo vadovas, kuris konsultuoja diplomantus ir pakreipia jų darbą tokia linkme, kad projektas būtų išbaigtas, be klaidų ar kokių nors kitų trūkumų, būtų reikšmingas ne tik teoriniu, bet ir praktiniu požiūriu.

Parengė:
A.Noreika
Autotransporto katedra
Kauno technikos kolegija

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Alius Noreika
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: