„Kingmax“ išleido pirmąją pasaulyje 64GB talpos „MicroSD“ formato atminties kortelę  (0)

Pirmoji „microSD“ specifikacijos 16 GB talpos atminties kortelė buvo pristatyta 2009 metų parodoje „Consumer Electronics Show“ (CES). Atsižvelgiant į tai, jog kortelės matmenys prilygsta mažojo piršto nago dydžiui, tai buvo nemažas pasiekimas. Tačiau šiandien tai jau praeitis - kompanija „Kingmax“ ką tik išleido pirmąją pasaulyje net 64 GB talpos „microSD“ kortelę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įtaisas savo matmenimis mažytis, tačiau savyje gali talpinti apytiksliai dviejuose su puse „Blu-ray“ diskuose saugomos informacijos, t. y. apie 24 valandų vaizdo įrašo, išsaugoto 720p HD raiškos formatu. Naujasis gaminys palaiko SDXC standartą (XC – extended capacity). Remiantis gamintojo pranešimu spaudai, šioje kortelėje taip pat numatyti integruoti klaidų korekcijos algoritmai (angl. Error correction code, ECC), automatiškai aptinkantys ir atkuriantys siuntimo metu prarastus informacijos fragmentus, taip užtikrinant patikimą duomenų perdavimą. Papildomai šiame atminties įrenginyje įdiegta vadinamoji „susidėvėjimo suvienodinimo“ funkcija, tolygiai paskirstanti informacija skirtingoms kortelės atminties sritims. Taip išgaunamas maksimaliai ilgas bendras įrenginio gyvavimo ciklas. Gamintojas produktui suteikia garantiją „iki gyvenimo pabaigos“ (angl. lifetime warranty).

„Kingmax“ teigimu, laikmena atitinka „Class 6“ spartos klasę. Tai reiškia, jog ji pajėgi užtikrinti ne mažesnį kaip 6 MB/s skaitymo ir rašymo greitį. Nors pastarasis techninis parametras yra neblogas (kitų „microSD“ kortelių atžvilgiu), šiam įrenginiui užpildyti duomenimis prireiktų apie trijų valandų laiko. Būsimiesiems gaminio pirkėjams taip pat patartina įsitikinti, jog jų išmaniųjų telefonų sistemos palaiko tokios talpos korteles, kadangi daugelis šiandieninių išmaniųjų telefonų palaiko iki 16 GB talpos atminties korteles. Matyt dėl šios priežasties „Kingmax“ kol kas nedetalizuoja naujajai kortelei planuojamos taikyti kainodaros, tačiau galima tikėtis, jog ši informacija pasirodys jau netrukus. Taip pat galima prognozuoti, jog nenorėdami prarasti konkurencinių pozicijų, analogiškus 64 GB talpos „microSD“ gaminius rinkai pateiks ir kiti gamintojai. 

Lietuvoje gaminys tikriausiai pasirodys kiek vėliau. Tačiau mūsų šalyje vartotojai gali įsigyti trijų gamintojų SDXC formato 32 GB talpos atminties korteles šiose internetinėse parduotuvėse:

A-DATA 32GB MicroSDHC (Class 4)
skytech.lt
Kingston Technology 32GB MicroSDHC (Class 4)
skytech.lt
fortakas.lt
Lexar 32GB MicroSDHC
skytech.lt
fortakas.lt
kompiuteriai.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: