ARM meta iššūkį „Intel“ dominavimui nešiojamuose kompiuteriuose  (0)

Rinkos tyrimų kompanija IHS teigia, jog net 30 metų trunkantis „Intel“ dominavimas nešiojamiems kompiuteriams skirtų mikroprocesorių rinkoje sulauks rimtos konkurencijos iš anksčiau šiame rinkos segmente nekonkuravusios kompanijos ARM.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis IHS prognozėmis, iki 2015 metų ARM turėtų užimti apie 23 % nešiojamų kompiuterių rinkos. „X86 architektūra dominavo asmeninių kompiuterių rinkoje nuo pat 1981 metų, kai IBM mikroprocesoriaus „Intel 8088“ pagrindu sukūrė savo pirmąjį PC“, – sako IHS analitikas Metju Vilkinsas (Matthew Wilkins). „Vėliau buvo pagaminta milijardai asmeninių kompiuterių su X86 architektūros mikroprocesoriais, kuriuos tiekė „Intel“ ir įvairūs jos konkurentai, daugiausia AMD. Tačiau nepajudinamo X86 dominavimo dienos artėja į pabaigą, ir daugiausia prie to prisideda artėjantis „Windows 8“ išleidimas. Su šia sistema durys bus atvertos ARM procesoriams, kurie jau dabar yra itin populiarūs mobiliųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių pasaulyje“.

Iki 2015 metų nešiojamų kompiuterių su ARM mikroprocesoriais pardavimai turėtų pasiekti 74 milijonus vienetų, lyginant su prognozuojamais 7,6 milijono 2012 metais. Prognozuojama, jog „Windows 8“ bus esminis veiksnys, skatinantis ARM nešiojamų kompiuterių pardavimus. „Microsoft“ dar šį sausį pranešė, jog „Windows 8“ bus suderinamas su ARM naudojama architektūra. IHS įsitikinimu, ARM geriausiai seksis ekonominės klasės nešiojamų kompiuterių ir įrenginių, kainuojančių mažiau nei 700 dolerių segmente. Brangesnių sistemų segmente didžiausi konkurentai tikriausiai išliks „Intel“ ir „AMD“, šiuo metu gaminantys sėkmingai parduodamus „Intel Core i“ ir „AMD Phenom“ mikroprocesorius. ARM lustų tiekėjų tarpe bus tokios kompanijos kaip „Nvidia“, „Qualcomm“ ir „Texas Instruments“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: