Ieškantiems modernios dovanos: geriausios 2015 m. skaityklės  (0)

E.skaityklė – puiki alternatyva įprastinei knygai ar žurnalui. Didėjant gyvenimo tempui stengiamės rasti nors šiek tiek laiko skaitymui, tai darome viešajame transporte, darbe per pertraukas, kelionėse. Turint e.skaityklę, nebereikės kartu su savimi visada turėti popierinės knygos, o ir e.skaityklė neužims tiek daug vietos ir visada bus po ranka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galėsite įsigyti mėgiamiausias elektronines knygas ir bet kuriuo metu jas skaityti, taip pat dalį knygų rasite visai nemokamai, bei kai kurias galėsite užsisakyti iš bibliotekos. Apžvelkime geriausias skaitykles, kurias galima įsigyti Lietuvoje.

Sudarydami geriausių Lietuvoje prieinamų skaityklių reitingą, išanalizavome 6 skirtingus skaityklių reitingus:

Atrinkus tas skaitykles, kurias galima įsigyti Lietuvoje, kiekvienai iš jų priskirtas tam tikras taškų skaičius, priklausomai nuo to, į kelis reitingus jos pakliuvo ir kokias vietas užėmė. Mažiausias taškų skaičius, kurį galėjo gauti skaityklė, buvo 1, o didžiausias – 656. Ir galiausiai, skaityklės išrikiuotos pagal didžiausią balų skaičių:

  1. Kindle Voyage [653 taškai]

    Kaina Lietuvoje apie: 290€: Skytech.lt

    Kindle Voyage turi puikų „Full HD“ raiškos ekraną, kuris puikiai tinka skaityti žurnalams, laikraščiams, knygoms su daug paveikslėlių. Taip pat ši skaityklė turi prisitaikantį apšvietimą. Tačiau ir jos kaina palyginus su kitų skaityklių kainomis gana didelė.

  2. Kindle Paperwhite [651 taškas]

    Kaina Lietuvoje apie: 130 – 230 €: Fortakas.lt, Skytech.lt, Varle.lt

    Skaityklėje yra viskas, ko reikia, akių nevarginantis, tolygiai apšviestas liečiamas ekranas, ilgas baterijos naudojimas. Ekrano rašalo technologija mažiau vargina akis ir sukuria vaizdą panašesnį į tikros knygos puslapį. Skaityklė leidžia parinkti knygas vaikams ir stebėti jų skaitymo procesą.

  3. Kindle [641 taškas]

    Kaina Lietuvoje apie: 80 – 90 €: Fortakas.lt, Skytech.lt, Varle.lt

    Tai pati pigiausia reitingo skaityklė, ji turi liečiamą ekraną ir yra puikus pasirinkimas pradedantiems naudotis skaityklėmis. Tačiau ši skaityklė turi prastesnį ekraną ir apšvietimą, labiau vargina akis.

  4. Kobo Aura H2O [541 taškas]

    Kaina Lietuvoje apie: 210 €: Varle.lt

    Kobo Aura H20 skaityklė atspari vandeniui, todėl nereiks nerimauti ją nešantis į paplūdimį ar baseiną. Naudojantis šia skaitykle negalima klausyti audioknygų. Tačiau puiki ekrano rezoliucija ir įvairios turimos funkcijos daro ją itin patrauklia pirkėjui.

  5. Kobo Glo HD [536 taškai]

    Kaina Lietuvoje apie: 160 €: Varle.lt

    Šios skaityklės rezoliucija prilygsta aukščiausiose reitingo vietose esančioms skaityklėms, tačiau baterijos tarnavimo laikas per pus trumpesnis nei kitų panašių skaityklių. Kobo turi gerai apšviestą ekraną ir puikią išvaizdą, tačiau jos kaina palyginti yra gana didelė.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Ieva Kilienė
(10)
(10)
(0)

Komentarai (0)