Du naujausi KOSPET laikrodžiai: krūva išmaniųjų funkcijų, nepralaidūs vandeniui ir karinio lygio atsparumas pažeidimams (KOSPET Tank S2 ir KOSPET Tank X2 Ultra apžvalga)  ()

„KOSPET Tank S2“ ir „KOSPET Tank X2 Ultra“ yra dvi visiškai šviežios šio gamintojo naujovės – ir šiuos išmaniuosius laikrodžius mes jau išbandėme! Taigi, kokie mūsų įspūdžiai apie juos?


„KOSPET Tank S2“ ir „KOSPET Tank X2 Ultra“
„KOSPET Tank S2“ ir „KOSPET Tank X2 Ultra“
© Technologijos.lt

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Testuoti iškart abu „KOSPET Tank S2“ ir „KOSPET Tank X2 Ultra“ buvo tikrai įdomus užsiėmimas, kadangi šie išmanieji laikrodžiai yra gan panašūs, tačiau tuo pat metu turi juos aiškiai skiriančių savybių. Abu modeliai yra pagaminti naudojant tą pačią elektroninę ir programinę platformą, tačiau skiriasi štai tokiais dalykais:

  • „KOSPET Tank S2“ turi apvalų ir didesnį ekraną;
  • „KOSPET Tank X2 Ultra“ pasižymi didesniu atsparumu.

Be jokios abejonės, abu šie gaminiai turi daugybę išmaniųjų funkcijų, kurias aptarsime detaliau šioje apžvalgoje.

Tiems, ką šie laikrodžiai sudomins, oficiali gamintojo svetainė su platesne informacija ir „AliExpress“ įsigijimo nuorodos yra pateiktos žemiau:

SVARBU: Atkreipkite dėmesį, kad kaina gamintojo puslapyje ir „AliExpress“ platformoje nėra ta pati, tad be abejo geriausia pasirinkti jums tinkamiausią ir kainos požiūriu palankiausią variantą.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

Išpakavimas, pirmieji įspūdžiai

Tiek „KOSPET Tank S2“, tiek „KOSPET Tank X2 Ultra“ atkeliavo identiškose dėžutėse - skyrėsi tik modelių pavadinimai, ir pats pakuočių turinys.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

Abu laikrodžiai supakuoti labai tvarkingai, naudojant minkštas įpakavimo priemones ir apsauginius ekrano lipdukus. Vizualus skirtumas akivaizdus: „KOSPET Tank S2“ yra apvalios formos, tuo tarpu „KOSPET Tank X2 Ultra“ naudoja stačiakampį formatą. Nepaisant šio esminio skirtumo, abu gaminiai savo išvaizda niekuo nenusileidžia rinkoje egzistuojančioms alternatyvoms.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

„KOSPET Tank S2“ pakuotės turinys yra gausesnis. Sprendžiant iš pavadinimo, tikėjausi atvirkštinės situacijos, kadangi kito modelio pavadinime esantis žodis „Ultra“ tarsi leidžia daryti prielaidą apie kažkuo turtingesnę komplektaciją.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

Taigi, su „KOSPET Tank S2“ dėžutėje buvo:

  • magnetinis įkrovimo lizdas, kuris prie kompiuterio ar kroviklio yra jungiamas standartine USB jungtimi;
  • silikoninis laikrodžio dirželis;
  • apsauginė ekrano plėvelė;
  • naudotojo instrukcija;
  • nedidelis dulkių valymo priemonių asorti.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

Išvaizdos požiūriu „KOSPET Tank S2“ naudoja šiek tiek plastikinių detalių, nors norint tuo įsitikinti, laikrodį reikėjo pavartyti rankose. Nepaisant to, aukšta pagaminimo kokybė nekelia jokių abejonių, o mažesnis metalo kiekis juntamai palengvina šį modelį, palyginti su  „KOSPET Tank X2 Ultra“.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

Kaip jau minėjau, „KOSPET Tank S2“ turi keičiamus apyrankės dirželius. Šių detalių veikimo principas yra analogiškas daugeliui rinkoje žinomų gamintojų modelių. Pats metalinės ašelės slankiojimo mechanizmas yra gan didelio standumo, tad dirželiai nuo laikrodžio savaime tikrai neatsisegs.

Tiesa, norint juos prisegti prie laikrodžio, man prireikė šiek tiek laiko, kadangi metalinės ašies slankiojanti dalis yra palyginti smulki ir ją sunku suimti nagais.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

„KOSPET Tank S2“ yra įkraunamas per standartinį pilno dydžio USB lizdą, naudojant kartu su laikrodžiu komplektuojama įkrovėją. Pats įkrovėjas prie laikrodžio prisitvirtina magnetiškai. Krovimo metu įkroviklis laikosi stabiliai ir nuo laikrodžio nenukrenta, net jį lengvai vartant rankose.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

„KOSPET Tank S2“ jau tiesiai iš pakuotės turėjo 90% baterijos įkrovos lygį, tad galėjau iškart pereiti prie laikrodžio suporavimo su mano išmaniuoju telefonu.

Susiejimas ir valdymas per programėlę „KOSPET FIT“

Kaip ir įprasta šiame etape, įrenginys pirmiausia ekrane parodo QR kodą, kurį nuskaičius, vartotojas yra nukreipiamas į „Android“ programėlių parduotuvę „Google Play“.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

„KOSPET FIT“ programa yra visiškai nemokama. Dėl 3,6 reitingo taškų nuogąstauti tikrai nereikia, nes bent jau man ji veikė idealiai gerai.

Atsidarius programėlę, reikia paspausti mygtuką, kuriuo galima pridėti naują įrenginį. Žinoma, prieš tai reikia nepamiršti įjungti „Bluetooth“ ryšį. Tada telefonas sklandžiai atrado manąjį „KOSPET Tank S2“, o paspaudus mygtuką "susieti", analogišką patvirtinimą reikėjo padaryti paties laikrodžio ekrane.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

Norint pilnai naudotis „KOSPET Tank S2“ ir „KOSPET FIT“ funkcionalumu, telefonas prašo suteikti programėlei gan nemažą leidimų skaičių - pavyzdžiui, matuoti kraujo spaudimą ar širdies plakimo dažnį. Be šių leidimų, minėtosios funkcijos neveiks. 

Gera žinia yra tai, kad laikrodį taip pat galima naudoti kaip duomenų šaltinį „Google Fit“ ir analogiškoms programinėms fizinio aktyvumo stebėsenos platformoms.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

„KOSPET FIT“ programėlės ekranas mano požiūriu yra nesudėtingas ir neperkrautas pertekline informacija. Pačioje pradžioje čia nebus daug informacijos - bet ji pasirodys, kai tik užsidėsite laikrodį ant rankos ir pajudėsite su juo kelias minutes.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

Iš programėlės yra patogu valdyti daugumą „KOSPET Tank S2“ funkcijų. Pavyzdžiui, pasirinkti ir keisti ciferblato dizainą. Tačiau šiaip, šis modelis yra valdomas gan paprastai ir intuityviai. Jo korpuso šonuose yra keturi mygtukai, kurių pagalba įeisite į meniu, iš jo išeisite, ir taip pat perslinksite rodomus meniu elementus į viršų ar apačią. 

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

Be jokios abejonės, ekranas taip pat yra valdomas prisilietimais, tad galėsite rinktis, kuris būdas jums yra patogesnis.

Patikimumo ir tikslumo požiūriu, laikrodis labai sklandžiai reaguoja į prisilietimus prie ekrano.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

Tiek pačiame laikrodyje, tiek programėlėje, galėsite stebėti saavo pagrindinius fiziologinius ir aktyvumo duomenis. Aišku, ilgesnio laikotarpio statistiką - savaitės ar mėnesio - daug patogiau analizuoti būtent telefono ekrane. Tačiau dienos periodo tendencijoms sekti „KOSPET Tank S2“ ekrano pilnai pakanka.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

Tiesa, laikrodis automatiškai praneša ir apie pasirodžiusius naujus programinės įrangos atnaujinimus. Vienas toks naujinys kaip tik atkeliavo mano testavimo metu. Iš pradžių jis "atsisakydavo" įsirašyti, tačiau nesklandumas dingo laikrodį vieną kartą perkrovus. Ir tai, beje, buvo vienintelis ir kol kas panašu kad paskutinis „KOSPET Tank S2“ perkrovimas. Laikrodis veikia patikimai, jokių nulūžimų nepasitaiko.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

Programėlėje taip pat galėsite susikurti savo vartotojo profilį, ir įdomumo dėlei, sekti savo gaunamus virtualius „apdovanojimus“. Jų, tiesa, kol kas nėra labai daug, ir tai yra tiesiog pagal surinktus aktyvumo taškus gauti jūsų „lygiai“.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

Na o kalbant apie fizinį aktyvumą, „KOSPET Tank S2“ tikrai turi ką pasiūlyti. Bėgimas, jojimas, šokinėjimas, badmintonas, irklavimas ir t.t. - visko kiek tik norit, bet kokiam skoniui. Jei kažkurios sporto rūšies nepraktikuojate, ją per meniu galėsite tiesiog pašalinti, arba jei jos prireikia - vėl pridėti.

„KOSPET Tank S2“, kaip ir jo „brolis“ „KOSPET Tank X2 Ultra“, turi daugiau kaip 170 skirtingų sporto režimų, ir taip pat palaiko išmanų konkretaus sporto tipo atpažinimą. Tai reiškia, kad pradėjus jums aktyviau judėti, šie laikrodžiai automatiškai paprašys patvirtinti, ar tikrai pradėjote sportuoti, ir ar tikrai yra tinkamai parinktas reikiamas sporto sekimo būdas.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

„KOSPET Tank X2 Ultra“: Pirmieji įspūdžiai

Kaip ir sako pats pavadinimas, „KOSPET Tank X2 Ultra“ turėtų būti „Ultra“, t.y. net dar geresnis modelis. Iš esmės, taip ir yra - tik patys skirtumai yra daugiau susiję su pačia konstrukcija. Pati programinė platforma šiuose laikrodžiuose yra beveik identiška. Ir tiek „KOSPET Tank X2 Ultra“, tiek „KOSPET Tank S2“ yra valdomi per „KOSPET FIT“ programėlę, naudojant tuos pačius meniu punktus, tik pakeičiant susieto laikrodžio modelį (ir, žinoma, juos abu susiejant individualiai).

Tačiau skirtumų visgi yra, ir jie yra reikšmingi.

KOSPET Tank S2 ir X2 Ultra apžvalga

„KOSPET Tank X2 Ultra“ pakuotės turinys yra šiek tiek kuklesnis, tačiau tai problemų nekelia. Man, pavyzdžiui, patinka tai, kad šis modelis naudoja daug kompaktiškesnį įkroviklį. Žinoma, mano akimis žiūrint, idealus variantas būtų, jei tokius išmaniuosius laikrodžius būtų galima įkrauti tiesiog naudojant paprastą USB kabelį, tačiau tada, be abejo, nukentėtų laikrodžio atsparumas drėgmei ir dulkėms.

Pasidalinkite su draugais
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()