„Xiaomi Mi MIX 2“: konkuruoti su šiuo telefonu gali tik elitas. Spartos ir baterijos testų rezultatai (Apžvalga)  (1)

Prieš kurį laiką dalinausi pirmaisiais įspūdžiais, kilusiais išbandžius kompanijos „Xiaomi“ telefoną „Mi MIX 2“. Šį kartą atėjo laikas papasakoti apie ilgalaikio naudojimo ypatumus, daugiausiai dėmesio skiriant šio gaminio spartos ir baterijos testams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-04-02 „Xiaomi Mi MIX 2“: konkuruoti su šiuo telefonu gali tik elitas. Spartos ir baterijos testų rezultatai (Apžvalga)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat skirsiu dėmesio ir anksčiau skaitytojų išsakytiems komentarams dėl vaizdo kameros ypatumų ir patogumo naudoti. Bet kuriuo atveju, šio straipsnį vertinkite kaip ankstesnės apžvalgos tęsinį ir ten ieškokite papildomos informacijos.

Ilgalaikis patogumas naudoti ir patvarumas

Mechaniškai telefonas tikrai atsparus. Specialiai jokių eksperimentų neatlikinėjau, tačiau dėl įvairių aplinkybių poros mėnesių laikotarpiu telefonas 4-5 kartus krito iš iki metro aukščio ant įvairaus pagrindo, tame tarpe ir akmeninių plytelių.

Neabejoju, kad jei ekranas daužtųsi tiesiai į kokį akmenuką, neatlaikytų net „Corning Gorilla Glass 4“ technologija. Tačiau šiuo požiūriu man kol kas sekėsi.

Naujai fotografuoti savo „Xiaomi Mi MIX 2“ net nelabai yra prasmės – iš dėklo pusės nugarėlė atrodo kaip nauja, o ekrane yra keletas mikroskopinių įbrėžimų, tačiau tokių mažų, kad juos pastebėjau tik atidžiai apžiūrėjęs stiklo paviršių esant geram apšvietimui. Tikėtina, kad kuris nors kritimas paliko savo ženklų, ar gal kurį kartą telefonas pateko į kišenę kartu su raktais. Tačiau jei ką nors įžvelgtumėte, foto pamatysite žemiau.

Naudotis „Xiaomi Mi MIX 2“ yra tikrai patogu. Nepatingėjau, ir nuėjęs į parduotuvę palyginimui pakilnojau naujausius ir geriausius „Apple“ ir „Samsung“ modelius: technologinių skirtumų savaime suprantama yra, tačiau būtent patogumo laikyti rankoje požiūriu neišskirčiau nei vieno konkurentų pranašumo.

Programiniu požiūriu vienareikšmiškai palyginti yra sudėtinga. Tad šioje vietoje apsiribosiu tik pasakydamas tai, kad „Xiaomi Mi MIX 2“ dar neradau jokios man trūkstamos funkcijos, arba kad telefone kas nors veiktų ne taip. Išpakavus telefoną, jokių papildomų programinių modifikacijų atlikti taip pat nereikia - tik įsidiegti reikiamas programėles per „Google Play“.

Kartais prie telefono pavadinimo būna prirašomi žodžiai „International version“ arba „Global version“ - mano atveju, „International“ versijos pakuotėje instrukcija ir visi užrašai buvo kinietiški. „Global“ versija - užrašai angliški. Bet šiaip tarp telefonų jokio skirtumo, išskyrus tai, kad pakrovėjo rozetės kištukas „Global“ variante buvo toks, koks naudojamas Lietuvoje.  

Vaizdo kameros ypatumai

Nesu didelis foto-ekspertas. Tačiau šiokių tokių niuansų „Xiaomi Mi MIX 2“ nenaudai yra. Iš esmės, galima sutikti su tuo teiginiu, kad šio telefono kamera nėra pati geriausia visų flagmanų tarpe.

Ką pastebėjau konkretaus? Man asmeniškai užkliuvo tai, kad telefonas turi polinkį patamsinti nuotraukas, net jei nėra fotografuojama atsisukus tiesiai į kokį nors šviesos šaltinį. Tačiau daugiau blogybių nepastebėjau absoliučiai jokių.

Prireikus, apšviestumo trūkumą galima kompensuoti pasirinkus rankinį parametrų nustatymą („Manual“ fotografavimo režimą), keičiant ekspozicijos laiką. Kitas variantas - šviesinti jau nufotografuotą vaizdą. Nelabai patogu, bet nuotraukos tokiam redagavimui „pasiduoda“, o „MIX 2“ programinė įranga visas reikiamas funkcijas turi ir yra pakankamai paprasta naudoti.

Logiška paminėti ir privalumus, kurie yra štai tokie:

  1. Man labai patinka autofokusavimo greitis ir kokybė. Nors mano ne pirmos jaunystės sisteminis fotoaparatas „Fujifilm X-M1“ apskritai fotografuoja geriau, tačiau „Xiaomi Mi MIX 2“ autofokusas jį lenkia viskuo, ir „sugauna“ kartais net labai sparčiai judančius objektus;
  2. Greitas fotografavimas: juntamai ilgiau užtrunka tik fotografavimas HDR režimu. Visais kitais atvejais – jokio juntamo vėlavimo;
  3. Apskritai, vaizdo kokybė man yra labai gera. Iš mano anksčiau bandytų telefonų šiam „Xiaomi Mi MIX 2“ neprilygsta niekas. Palaikomas jautris (ISO) iki 3200 – ties šia riba vaizdo kokybė suprastėja. Bet paprastesniems telefonams tokios apšviestumo sąlygos apskritai būna neįkandamos, o ir mano sisteminis fotoaparatas ISO kilsteli iki „saugių“ 6400.  Fotografijose detalumo ir atkuriamų spalvų realistiškumo man tikrai pakanka.

Video kokybe nusiskundimų neturiu, o patys ją įvertinti galite pagal žemiau esantį video. Video nufilmuotas produktas su šia apžvalga niekaip nesusijęs. Filmuota kambaryje debesuotą žiemos dieną be papildomo apšvietimo. Esant toms pačioms apšviestumo sąlygoms, telefono fotokamera veikė esant ISO 800 jautriui.

Žinoma, visa tai yra mano asmeniniai „Xiaomi Mi MIX 2“ fotokameros kokybės vertinimai. Jeigu bus norinčių, realių nuotraukų kokybę galite peržiūrėti šioje galerijoje. Fotografijas atrinkinėjau minimaliai, daugiausia pratryniau kai kuriuos akivaizdžiai panašius kadrus.

Greitaveikos ir baterijos testai

Pirminio testavimo metu „Xiaomi Mi MIX 2“ su programėle „AnTuTu“ surinko solidžius 176877 taškus. Per tą laiką „AnTuTu“ spėjo atsinaujinti iki v7.0.4 versijos, ir joje pasikeitė testavimo algoritmas. Pabandymui telefoną pratestavau pakartotinai – įrenginio niekaip papildomai neruošiau, papildomai įdiegtų programėlių yra bent 20, o „cache“ atmintis pagal telefono parodymus buvo užpildyta iki 74%.

Gauti tokie rezultatai (skliausteliuose – testo rezultatai su ankstesne versija ir ką tik išpakuotu telefonu, kai kurių testų pavadinimai taip pat pasikeitė): Bendras reitingas 205289 (176877), atskirose kategorijose CPU – 72359 (39053), GPU – 81516 (3D: 70951), UX – 42628 (55663), MEM – 8786 (RAM: 11210).

Analogiškų testų rezultatai su „PerformanceTest Mobile“ ir „Base Mark X“ pateikti iliustracijose žemiau.

Praktiškai šie skaičiai gali daug kam nieko konkretaus nepasakyti, tad paprasčiau būtų pasakyti, kad dar neteko susidurti su tokia programėle ar užduotimi, kurios šis telefonas neįveiktų. Net apie programėlių įdiegimo ir atnaujinimo procesą pamirštu – viskas dažnai trunka net ne minutes, o sekundes, o telefono veikime stabtelėjimų nesijunta apskritai jokių.

Baterijos įkrovimas trunka apie 70 minučių. Įkrovimas iki pusės baterijos talpos lygio užtrunka trumpiau nei 30 minučių. Su didelėmis apkrovomis baterijos energijos užteks 8-10 valandų. Naudojant vidutiniu intensyvumu (nuolat įjungtas WiFi ryšys, vidutinis ekrano ryškumas, ne mažiau 2-3 valandų naršant internete ir naudojantis programėlėmis) energijos be problemų pakanka porai parų. Laikui bėgant baterijos charakteristikos išlieka labai stabilios – apie tai detaliau galite paskaityti mano anksčiau rašytame straipsnyje.

Apibendrinimas

Kaip ir rašiau apžvalgos pavadinime, telefonas nėra eilinis. Vienintelis trūkumas – mano požiūriu – yra fotokamera. Keista, kad šio trūkumo gamintojas dar neištaisė, nes iš esmės viskas susivestų į programinių parametrų pakeitimą. Daugiau nesklandumų jokių.

O šiaip – kaip sakoma, prie gero priprantama. Kiti telefonai dabar rankoje atrodo kiek neįprastai, nes „Xiaomi Mi MIX 2“, nepaisant didelio ekrano, yra itin patogus ir veikia be jokių uždelsimų ar „pamąstymų“, o vizualiai atrodo taip, kaip ir priklauso aukščiausio lygio gaminiui.

Pabaigai priminsiu, kad „Xiaomi Mi MIX 2“ modeliai skiriasi vidinės atminties talpa, nuo ko priklauso ir kaina. 64 GB modelis kainuoja €427, 128 GB modelis – apie €468, 256 GB modelis  kainuoja €553. Pagrindinė spalva juoda, tačiau jau yra pasirodžiusi ir kiek brangiau kainuojanti 128 GB baltos spalvos versija už €492.

Jei domina mano įspūdžiai pirmą kartą išbandžius šį telefoną, juos rasite mano ankstesniame straipsnyje.

Argumentai už:

  • Aukščiausios klasės techninė kokybė ir veikimo sparta, naujausios technologijos;
  • Modernus dizainas, atkreiptas dėmesys į smulkmenas;
  • Kokybiškas ir didelis ekranas, siauras rėmelis;
  • Veikia be trikdžių, yra iškart be apribojimų veikianti „Google Play Store“, vykdomi spartūs nuolatiniai programiniai atnaujinimai;
  • Baterija įsikrauna itin sparčiai, ir nors nėra lyderė pagal talpą, telefonas energiją naudoja itin taupiai ir efektyviai.

Argumentai prieš:

  • Vis dar didelė ir neskubanti mažėti kaina. Nauji „flagmanai“ atsiranda ne taip dažnai, kaip kad nauji ekonominės klasės modeliai.
  • Turi polinkį „patamsinti“ nuotraukas. 

Pagrindinių „Xiaomi Mi MIX 2“ parametrų suvestinę galite peržiūrėti žemiau:

Specifikacija

Xiaomi Mi MIX 2

CPU

Snapdragon 835, 2.45Ghz, aštuoni branduoliai (Octa Core)

GPU

Adreno 540

Ekranas

5.99 colio 2160 x 1080 taškų (Full HD+), IPS

RAM

6GB (8 GB Special Edition modelyje )

ROM

64/128/256 GB

Pagrindinė kamera

12.0MP, F/2.2, dvigubas objektyvas

Priekinė kamera

5.0MP

SIM kortelės tipas

2 x Nano SIM

Operacinė sistema

MIUI 8 (atnaujinama iki naujausios 9.2.3 versijos)

Baterija

 mAh Lithium-ion Polymer, integruota

Svoris

185 g

Matmenys

15.18 x 7.55 x 0.77 cm

Atminties kortelių palaikymas

Ne

Mažmeninė kaina

€427 (64 GB ROM) – €553 (256 GB ROM)

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: