„Hohem iSteady X“ - neįtikėtinai pigus ir stebinančiai geras gimbalas turi tik porą trūkumų (Apžvalga)  ()

Telefonų kameros dabar yra tokios geros, kad jomis galima daryti tiesiog puikias nuotraukas ir vaizdo įrašus. Tiesą sakant, dabar didesnė problema yra ne kamera, o ranka, kuri ją laiko. Ar esate pastebėję, kaip negražiai atrodo telefonais filmuoti vaizdo įrašai, jei operatoriaus ranka nėra pakankamai stabili? Ši problema turi sprendimą vardu „Hohem iSteady X“, bet ko vertas šis labai pigus stabilizuojantis telefono laikiklis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Problema

Išmanieji telefonai - tai daugiafunkciniai prietaisai, kurie tiesiog privalo tilpti kišenėje. Dėl to visi jie yra gana ploni stačiakampiai gretasieniai. Gamintojai stengiasi sumažinti rėmelius, kad telefonas gražiau atrodytų, tačiau tokį įrenginį sunku laikyti stabiliai. Telefono dizainą didžiąja dalimi diktuoja ne žmogaus plaštakos anatomija, o medijų formatai. Kitaip tariant, telefonas yra kuriamas ekranui, o ne rankai, kuri jį laiko. Filmuojant tai gali sukelti problemų - juk reikia stengtis amortizuoti savo žingsnius ir nepakreipti telefono. Be to, kartais labai lengva netyčia paliesti tą didžiulį ekraną ir pakeisti kameros fokusavimo tašką.

Sprendimas - „Hohem iSteady X“

„Hohem iSteady X“ - tai trijų ašių stabilizuojantis laikiklis (gimbalas), sukurtas specialiai išmaniesiems telefonams. Šis įrenginys išlaiko (ar bent jau turi išlaikyti) telefoną lygiagrečiai žemės paviršiui. Be to, jis tampa patogia rankena, kuri taip nevargina kaip telefono korpusas. Galiausiai, tokie įrenginiai kaip „Hohem iSteady X“ siūlo ir papildomą funkcionalumą.

„Hohem iSteady X“ galimybės

„Hohem iSteady X“ pakuotėje yra mini-trikojis, kuris ypač pravers, kai norėsite užfiksuoti laiko juostos (time lapse) vaizdo įrašus ar tiesiog norėsite nuforografuoti ar nufilmuoti save. Ant rankenos yra ir visi valdymo įrenginiai - mygtukas fotografavimui ar filmavimo pradžiai, priartinimo slankiklis, vairalazdė ir specialus mygtukas, kuris greitai pakeičia telefono padėtį iš horizontalios į vertikalią. Ši funkcija, kaip ir pats gimbalas, yra sukurti socialinių tinklų kūrėjams - juk „Youtube“ reikia horizontalių, o „Instagram“ - vertikalių vaizdo įrašų.

„Hohem iSteady X“ turi 2000 mAh bateriją, prie telefono prisijungia „Bluetooth“ ryšiu. Universalus laikiklis užtikrina, kad „Hohem iSteady X“ gali išlaikyti kone bet kokį telefoną - jam tinka lengvesni nei 280 gramų įrenginiai, kurių storis neviršija 11 mm, o plotis yra tarp 55 ir 90 mm. Pats gimbalas paruoštas darbui sveria 287 g (kartu su mini-trikoju, bet be telefono).

Specialiai šiam įrenginiui sukurtoje programėlėje yra ir keli papildomi režimai, leidžiantys sukurti įdomius video efektus ir net iš karto pridėti garso takelį. Čia taip pat rasite kelias video pamokas, supažindinančias su skirtingomis „Hohem iSteady X“ funkcijomis.

Ar „Hohem iSteady X“ gimbalas yra vertas dėmesio?

Pradėsime nuo kainos - šiuo metu „Hohem iSteady X“ kainuoja 55,75 eurus ir į Lietuvą yra siunčiamas nemokamai. Tai yra labai žema kaina 3 ašių gimbalui. Klausimas tik ar kurdami tokį pigų įrenginį gamintojai neieškojo trumpiausių kelių.

Pirmas įspūdis iš tikrųjų yra neblogas. Kokybiškoje pakuotėje randame patį gimbalą, mini-trikojį, USB-C laidą įkrovimui, keliomis kalbomis parašytas instrukcijas, riešo raištį ir medžiaginį dėklą. „iSteady X“ turi plastikinį korpusą, tačiau jis neturi jokių defektų ir atrodo pakankamai tvirtas. Kai gimbalas gulės kuprinėje, jį galima sulankstyti, kad jis neužimtų daug vietos ir nebarškėtų.

Laikiklis labai tvirtai sugriebia telefoną. Tiesą sakant, taip tvirtai, kad akimirkai suabejoji dėl telefono saugumo, tačiau laikiklis yra minkštas ir neturėtų nieko subraižyti. Be to, telefonas jame telpa ir su įprastu dėkliuku (knygutės stiliaus dėkliukas jam, žinoma, netinka). Telefoną laikiklyje reikia subalansuoti, tačiau tai tikrai nesunku. Tuomet reikia parsisiųsti programėlę „Hohem Pro“, įjungti gimbalą ir sujungti įrenginius „Bluetooth“ ryšiu. Prireiks poros minučių, kol „iSteady X“ bus aktyvuotas ir atnaujintas, o tada jau bus galima imtis darbo.

Programėlė, kuri „Google Play“ platformoje yra vertinama 2,3 žvaigždutėmis, tikrai nėra stiprioji „Hohem iSteady X“ prietaiso pusė. Ji ne iš karto pastebi gimbalą, aktyvacija ir atnaujinimas stringa, o ir pati naudotojo sąsaja tikrai nėra pati patogiausia. Pamokoms čia skiriama per daug dėmesio, o ir veikti horizontalioje padėtyje programėlė nenori. Be to, „Hohem Pro“ įkyriai reikalauja atskleisti savo buvimo vietą ir labai dažnai nori atsinaujinti. Jei jums nėra būtini „Hohem Pro“ režimai (kurie irgi veikia neidealiai), geriau naudoti vietinę kameros programėlę, kurią jau turi jūsų telefonas.

Kita vertus, „Hohem Pro“ filmuoja pakankamai neblogai. Bandymams naudojome „Samsung Galaxy S10E“. Šis telefonas turi dvi kameras - įprastą ir plataus objektyvo, tačiau „Hohem Pro“ programėlė žino tik apie vieną iš jų. Programėlė turi valdymo gestais funkciją, kuri veikia puikiai, o štai garso efektus, žyminčius kiekvieną kadrą, galima išjungti iš karto. Režimai, nors tikrai nebus naudojami dažnai, yra gana įdomūs.

„Hohem iSteady X“ išpakavimas ir trumpa demonstracija

Inception režimas jums filmuojant ima sukti telefoną taip, kad sukurtų įdomų efektą, primenantį to paties pavadinimo kino filmą. Galima pasirinkti tarp 180 ir 270 laipsnių pasukimo, galima palikti arba išjungti pridedamą garso takelį. Priklausomai nuo to, kokioje padėtyje bus telefonas prieš įjungiant šį režimą, vaizdo įraše gali sušmėžuoti ir gimbalo kampas.

Fantastic rotation - telefonas sukiojamas į šalis pagal pridedamą garso takelį. Vėlgi, įdomus efektas, bet kažin, ar būtų naudojamas dažnai.

Smart Motion Timelapse - programėlė sukurs 15 sekundžių vaizdo įrašą, kuriame bus sutalpinta 5, 15 arba 30 minučių turinio. Kitaip tariant, kamerakadrus fiksuos tik kas kelias sekundes ir tuo pačiu suksis.

Dolly Zoom. Vaizdas priartinamas prie kokio nors objekto (žmogaus veido) ir po truputį tolsta. Tuo pat metu operatorius juda artyn - taip keičiasi tik to objekto fonas. Šis režimas bandymų metu taip tinkamai ir neveikė - dažniau išsijunkdavo programėlė, paskelbusi, kad įvyko klaida.

Gamintojas giriasi, jog gimbalą patogu naudoti apverstą - taip galima filmuoti labai arti žemės. Iš tikrųjų, jis tai gali. Tačiau priklausomai nuo to, į kurią pusę atversite gimbalą į įprastą padėtį, jis gali susipainioti ir nesugrįš į idealiai horizontalią padėtį.

Bet tai net nėra taip svarbu, nes „iSteady X“ turi vieną didesnį trūkumą - automatinis kalibravimas veikia tiesiog nepakenčiamai prastai. Gimbalus būtina kalibruoti, kad jie žinotų, kuomet iš tikrųjų laiko kamerą lygiagrečiai žemei. „Hohem iSteady X“ neturi rankinio kalibravimo funkcijos, o automatinis veikia prastai - ir po jo telefonas lieka pakrypęs 1,8-3,5 laipsniais. Ir nežinia dėl ko, nes telefonas pats žino, kad yra pakrypęs, o štai gimbalas šia informacija nesinaudoja.

Šią problemą galima apeiti - vairalazdės judesius galima užprogramuoti telefono pakreipimui. Taip galima išlyginti telefoną, tačiau tam laikui prarasite galimybę pasukti telefoną - teks suktis patiems su visu gimbalu. Ir tai nėra kalibravimas - vos tik pakeisite režimą ar išjungsite-įjungsite įrenginį, jis sugrįš į tą netaisyklingą padėtį.

Bet privalumų tikrai daugiau nei trūkumų. Gamintojas teigia, kad 2000 mAh baterijos „Hohem iSteady X“ prietaisui pakanka 8 valandoms. Niekas gimbalu nesinaudoja tiek be pertraukų, tačiau galime patvirtinti, kad tos baterijos tikrai pakanka 8-9 darbo valandoms. Apie baterijos įkrovą pranešą trys švieselės ant gimbalo korpuso ir po visos kelionių dienos bent pora jų vis dar dega.

Elektros varikliukai šio gimbalo viduje veikia labai tyliai - vaizdo įraše jų niekada negirdėsite. Be to, pats prietaisas yra stebėtinai ergonomiškas. Jis yra labai lengvas ir labai kokybiškas. Plastikinio korpuso apačioje esantys metaliniai moteriški sriegiai tinka standartiniams fotografų trikojams. Tai reiškia, kad jei jums nepatinka pridedamas mini trikojis, jį galite pakeisti kuo tik norite. Arba, jei tas mini trikojis jums labai patinka, galite jį naudoti su, pavyzdžiui, veiksmo kamera.

Apibendrinant

„Hohem iSteady X“ yra išties nebrangus įrenginys, pasižymintis gera gaminio kokybe bei įdomiomis funkcijomis. Tačiau, kaip ir visi daiktai, „iSteady X“ turi ir savų trūkumų:

  • Nerangi pirminio prisijungimo procedūra;
  • Neidealiai veikianti programėlė, kuria būtina naudotis norint išnaudoti visas gimbalo funkcijas;
  • Rankinio kalibravimo funkcijos nebuvimas,
  • Bandymų metu Dolly Zoom režimas taip ir neveikė.

Tačiau privalumų yra daugiau nei trūkumų:

  • Labai gera kaina 
  • Įdomūs filmavimo režimai, gerai veikiantis veido sekimas;
  • Lengvas, kišenėje telpantis korpusas, patikimas telefono laikiklis;
  • 8-9 valandas tarnaujanti baterija;
  • Puikus 3 ašių stabilizavimas;
  • Visiškai tyliai veikiantis mechanizmas;
  • Ergonomiški valdymo įrenginiai,
  • Standartinis sreigis trikojams ar kitiems priedams.

„Hohem iSteady X“ yra įrenginys, kurį turėtų išbandyti visi, kurie dažnai filmuoja telefonu. Žinoma, nekalbame apie jokius profesionalius vaizdo įrašus. Tačiau jei norite, kad jūsų kelionių įspūdžiai būtų užfiksuoti stabilesniuose, lengviau žiūrimuose vaizdo įrašuose, kviečiame pasidomėti „Hohem iSteady X“.

Kaina

  • Cafago: 55.75€ 
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(2)
(0)

Komentarai ()