Ypač aktualu moterims. Vos 50–100 g per dieną. Daro stebuklus. Rasite kiekviename sode  ()

Slyvos daugeliui žinomos kaip puiki priemonė skrandžiui valyti, tačiau pastaruoju metu jų naudingų savybių sąrašas pasipildė nauja puikia savybe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai atliktas mokslininkų tyrimas atskleidė slyvų naudą sveikatai, be gerai žinomos naudos virškinimui.

Patarimas: suvalgius nedidelę slyvų porciją, gali žymiai sumažėti uždegiminiai procesai, susiję su kaulų retėjimu, ypač moterims po menopauzės. Slyvos – natūrali priemonė nuo osteoporozės. Per dieną užtenka suvalgyti nuo 50 iki 100 g slyvų.

Mokslininkai nustatė, kad kasdien suvalgius nedidelę slyvų porciją, gali žymiai sumažėti uždegiminiai procesai, susiję su kaulų retėjimu, ypač moterims po menopauzės. Dabar mokslininkai slyvas laiko potencialia natūralia priemone nuo osteoporozės, rašo „Health“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Daugiafunkciai dezodoratoriai, išmanieji valdikliai, kelioniniai šaldytuvai, 2in1 multimetrai ir termovizoriai ir kt. (Video)
2767 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) Daugiafunkcis dezodoratorius - 2 arba 4 vnt.

2) „SONOFF NSPanel“ - išmanusis valdiklis

3) „Bakeey StarGazer“ - išmanusis 1080P, Android 11.0 vaizdo projektorius

4) „Hcalory HC-A02“ - 5-8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

5) „TOOLTOP ET12S“ - 2in1 multimetras ir termovizorius

6) „Mudiro“ - kelioniniai 35/55 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

Išsamiau

Osteoporoze serga milijonai žmonių, ypač moterų po menopauzės, dėl sumažėjusio estrogeno kiekio, kuris yra labai svarbus palaikant kaulų tankį.

Neseniai atliktas džiovintų slyvų tyrimas, paskelbtas „The Journal of Nutrition“, parodė stiprų ryšį tarp džiovintų slyvų vartojimo ir pagerėjusios kaulų sveikatos.

 

Džordžijos universiteto Mitybos mokslų (JAV) katedros vedėja profesorė Connie Rogers ir jos kolegos analizavo priešuždegiminių citokinų – baltymų, signalizuojančių apie uždegimą, lygį. Jie nustatė, kad moterims, kurios reguliariai į savo racioną įtraukdavo džiovintų slyvų (50–100 g), po metų sumažėjo uždegimą skatinančių citokinų kiekis. Autoriai teigia, kad slyvos gali atlikti pagrindinį vaidmenį skatinant kaulų sveikatą ir užkertant kelią osteoporozei.

Tyrime dalyvavo 183 moterys nuo 55 iki 75 metų amžiaus, kurios buvo suskirstytos į grupes pagal kasdienį slyvų suvartojimą. Jos buvo stebimos 12 mėnesių. Rezultatai parodė, kad kaulų sveikata pagerėjo toms, kurioms kasdien vartojo slyvas. Slyvose esančios maistinės medžiagos, tokios kaip vitaminas K, kalis, magnis ir boras, yra būtinos kaulų sveikatai, o tai tik patvirtina mokslininkų išvadas.

 

Slyvos ne tik palaiko kaulų sveikatą, bet ir teigiamai veikia širdies bei virškinimo sistemos sveikatą. Slyvų universalumas leidžia jas įtraukti į racioną įvairiomis formomis – nuo ​​užkandžių iki kitų patiekalų priedų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()