Slaptas ingredientas. Sumažina cukraus ir cholesterolio kiekį. Randamas kiekvienoje virtuvėje  ()

Mokslininkai išsiaiškino, kad reguliarus vieno produkto įtraukimas į savo racioną gali padėti kontroliuoti cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje.


Česnako žiedai
Česnako žiedai
© PeakPx (atvira licencija) | https://www.peakpx.com/484079/purple-cluster-flower

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sveikiems žmonėms gliukozės ir lipidų apykaitą tiksliai reguliuoja pats organizmas, tačiau šio metabolizmo pažeidimai gali sukelti daugybę lėtinių ligų, įskaitant aterosklerozę, diabetą ir suriebėjusias kepenis, rašo „Science Alert“.

Patarimas: česnako vartojimas yra susijęs su mažesniu gliukozės ir choresterolio kiekiu. Įtraukus česnaką į savo racioną, „blogojo“ cholesterolio kiekis sumažėja, o „gerojo“ cholesterolio – padidėja.
Su kuponais fantastiškas SUP irklenčių pasirinkimas, bent 300€ pigiau nei Lietuvoje „OnePlus 12“ išmanieji telefonai ir „OnePlus Buds 3“ TWS ausinės (Video)
1760 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš EU/Honkongo sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater“ - pripučiamos SUP irklentės

2) „OnePlus 12“ - 12-256GB, globalios versijos išmanieji telefonai

3) „OnePlus Buds 3“ - TWS ausinės su LHDC

Išsamiau

Gliukozė ir lipidai yra pagrindinės organizmo maistinės medžiagos ir suteikia energijos bei yra įvairių statybinių blokų pagrindas. Tačiau šiuolaikinės dietos, nors ir gali duoti gerų rezultatų, kartu padidina sveikatos problemų riziką. Daugelis kitų veiksnių taip pat gali turėti įtakos gliukozės ir lipidų metabolizmui, pavyzdžiui, alkoholio vartojimas.

Naujajame tyrime Pietryčių universiteto ir Xizan Minzu universiteto (abu Kinijoje) komanda išanalizavo 22 ankstesnius tyrimus.

Mokslininkai nustatė, kad česnako vartojimas iš tiesų yra susijęs su mažesniu gliukozės ir choresterolio kiekiu. Be to, ne taip svarbu, kokia forma į savo racioną įtrauksite česnaką. Tyrimo rezultatai buvo paskelbti žurnale „Nutrients“.

 

Česnakai jau seniai siejami su gera sveikata, o atskiruose tyrimuose mokslininkai jį taip pat siejo su lipidų ir gliukozės kiekio reguliavimu. Naujajame darbe mokslininkai išanalizavo ankstesnius kolegų darbus ir patvirtino, kad česnako poveikis žmonių sveikatai vis dar išlieka teigiamas.

Rezultatai rodo, kad tie, kurie į savo racioną įtraukė česnako, turi:

  • mažesnį gliukozės kiekį kraujyje;
  • daugiau „gerojo“ cholesterolio didelio tankio lipoproteinų pavidalu;
  • mažesnį „blogojo“ cholesterolio kiekį;
  • mažesnį cholesterolio kiekį apskritai.

 

Kartu mokslininkai pripažįsta, kad šiandien dar neturime pakankamai duomenų, kad įrodytume tiesioginį priežasties ir pasekmės ryšį. Tačiau tvirtai teigia, kad šis produktas iš tiesų gali būti veiksmingas būdas sumažinti gliukozės ir lipidų kiekį kraujyje.

Tyrimo autoriai pažymi, kad norint išsiaiškinti priežasties ir pasekmės ryšį, reikės papildomų siauros krypties tyrimų. Tačiau mokslininkai mano, kad česnakai mažina oksidacinį stresą – ląstelių susidėvėjimą, galintį sukelti įvairias širdies ir kraujagyslių ligas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(1)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()