Maistas, kuris gelbsti nuo infarkto ir insulto. Cholesterolis kris per savaitę  ()

Riebaliniai audiniai kraujagyslėse ilgainiui padidina cholesterolio kiekį kraujyje. Didelis cholesterolio kiekis, jei juo nesirūpinama, kelia grėsmę širdies ir kraujagyslių sveikatai. Specialistai įvardijo maisto produktus, kuriuos reikėtų vartoti norint jo išvengti.



© sk (CC BY-ND 2.0) | https://www.flickr.com/photos/irisphotos/17656664511

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai maisto produktai, kurie degina riebalus kraujagyslėse, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir teigiamai veikia nuo pat jų vartojimo momento:

Avokadai

Avokadas, vienas sveikiausių riebalų šaltinių, palaiko lipidų apykaitą organizme, reguliuoja „gerojo“ cholesterolio kiekį ir šalina kraujagyslių užsikimšimus.

Obuoliai

Obuolys, kuriame gausu skaidulinių medžiagų ir antioksidantų, padeda sumažinti cholesterolio kiekį. Šis vaisius, įtrauktas į mitybos racioną, padeda pašalinti iš organizmo kenksmingus riebalus.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo įrenginys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jis išdarinėja (Video)
8442 10

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Žaliosios lapinės daržovės

Daržovės, tokios kaip špinatai, brokoliai ir šparagai, yra labai naudingos mažinant cholesterolio kiekį.

Sojos pupelės

Sojos sudėtyje yra fitosterolių, todėl jos padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje.

Kiaušiniai

Kiaušiniai, kuriuose iš tiesų yra daug baltymų, priešingai paplitusiai nuomonei, nedidina cholesterolio kiekio. O nevartoti šio produkto manant, kad jis didina cholesterolio kiekį, yra labai klaidinga. Pastebėta, kad suvalgius vieną virtą kiaušinį per dieną, „gerojo“ cholesterolio lygis pasiekia norimą ribą.

 

Ankštinės daržovės

Ankštinės daržovės, kuriose gausu skaidulų ir baltymų, padeda mažinti cholesterolio kiekį. Per savaitę suvalgant dvi-tris porcijas ankštinių daržovių, ir svoris mažėja, ir gerojo cholesterolio kiekis gerėja.

Žuvis

Žuvis, kurioje yra omega-3 riebalų rūgščių, taip pat padeda mažinti cholesterolio kiekį. Šis produktas, palaikantis sveiką riebalų apykaitą organizme, užtikrina kenksmingų riebalų išsiskyrimą.

Alyvuogių aliejus

 

Alyvuogių aliejus, turintis didžiulę naudą širdies ir kraujagyslių sveikatai, priešingai paplitusiai nuomonei, cholesterolio kiekio nedidina.

Riešutai

Riešutai, pavyzdžiui, migdolai, kuriuose yra sveikųjų riebalų, yra vienas sveikiausių cholesterolio kiekį mažinančių užkandžių.

Avižos

Avižos mažina cholesterolio kiekį dėl didelio kiekio skaidulinių medžiagų, esančių jų sudėtyje. Jei pusryčiams valgysite avižinių dribsnių, visą dieną būsite sotūs ir neviršysite suvartojamų kalorijų kiekio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(143)
(6)
(137)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()