Kritinės 2 klaidos valant dantis. „Dantys taps geltoni“  ()

Specialistai teigia, kad yra labai svarbi klaida, kurią žmonės daro valydami dantis.



© Pxhere (atvira licencija) | https://pxhere.com/en/photo/1633164

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Odontologai nustatė dvi įprastas, bet mažai žinomas klaidas valant dantis, dėl kurių jie pagelsta, rašo „Daily Mail“.

Anot odontologės Ferakh Hamid, yra dvi dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurias žmonės daro valydami dantis, kurias lengva ištaisyti.

Pirmoji klaida – daugelis žmonių prieš naudodami dantų šepetėlį jo nesudrėkina. Tačiau odontologė sako, kad dėl vadinamojo „sauso valymo“ dantys tampa labiau pageltę.

„Prieš valant dantis reikėtų sudrėkinti dantų šepetėlį. Tai padeda paskirstyti pastą ant visų dantų, todėl valymas tampa efektyvesnis. Sausas valymas šepetėliu gali atrodyti kaip veiksmingas būdas, tačiau problema ta, kad be vandens dantų pasta yra mažiau paskirstoma“, – sako Hamid.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
5062 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

Antroji klaida – žmonės per anksti išsivalo dantis pavalgę rūgštaus maisto ir gėrimų. Rūgštūs gėrimai, tokie kaip vaisių sultys ir vynas, taip pat saldūs gėrimai, silpnina dantų emalį.

Odontologė teigia, kad per anksti valant dantis suvalgius rūgštaus maisto, jie gali pagelsti.

„Per anksti valant dantis pavalgius rūgštaus maisto, dantų emalis gali suplonėti. Taip atidengiami geltonesni dantų sluoksniai. Kad išvengtumėte šio labai nepageidaujamo poveikio, suvalgius tokį maistą geriausia palaukti tam tikrą laiką, kad jūsų emalis išliktų tvirtas“, – pabrėžia specialistė.

 

Todėl daugelis odontologų rekomenduoja suvartojus rūgštaus maisto ir gėrimų prieš valantis dantis palaukti bent valandą. Šio laiko visiškai pakanka, kad dantų emalis atsigautų.

Be to, specialistė pabrėžė apie balinamųjų dantų pastų naudojimo pavojų. Ji sako, kad iš tiesų tokios pastos dantų nebalina.

Balinančios dantų pastos pašalina tamsesnį emalį, kuris laikinai suteikia mums sniego baltumo šypseną, tačiau laikui bėgant dantys taps plonesni, geltonesni ir jautresni. Taip nutinka dėl to, kad plonėjant danties emaliui atsiskleidžia dentinas – pagrindinė danties dalis, kuri turi geltoną atspalvį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()