Stebuklinga daržovė. „Akimirksniu mažina cholesterolį ir kraujospūdį“  ()

Šioje daržovėje yra 5% vidutinio paros kalio poreikio.



© pxhere (CC0 Public Domain) | https://pxhere.com/en/photo/879579

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ropės nėra populiari daržovė, ir daugelis žmonių jų nemėgsta. Tačiau, anot „Healthdigest“, verta jas įtraukti į savo racioną dėl neabejotinos naudos organizmui, ypač jei bandote sumažinti cholesterolio kiekį ir kraujospūdį.

Ropėse itin daug naudingų medžiagų, tokių kaip kalis, vitaminas C ir kalcis. Taigi, vienoje vidutinio dydžio ropėje yra 233 miligramai kalio, 25,6 miligramai vitamino C ir 36,6 miligramai kalcio. Tai yra 5% kalio, 28% vitamino C ir 3% kalcio vidutinio suaugusiojo dienos poreikio.

[Vokietija] Įspūdingas šviestuvas tik 45,99€. Puikus namams ir darbo vietai („Andoer HD-M2X“)
1487

Vokietijos sandėliai

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Puikios savybės

Išsamiau

Nors ryšys tarp kalio ir mažesnio cholesterolio kiekio nėra visiškai suprantamas, „WebMD“ pažymi, kad kalis dažnai laikomas svarbia sveikos mitybos dalimi.

Be to, 2018 m. paskelbtame straipsnyje buvo pažymėta kalio, kaip galimo būdo išvengti širdies ir kraujagyslių ligų, nauda. Konkrečiai, dėl jo gebėjimo padėti išvengti arterijų sukietėjimo, remiantis 2017 m. atliktu tyrimu su pelėmis.

Šį ryšį patvirtina dokumentai. Žurnale „Advances in Food and Nutrition“ teigiama, kad tarp kalio ir kraujospūdžio yra neigiama koreliacija. Tai reiškia, kad vartojant daug kalio, kraujospūdžio rodmenys paprastai būna žemi. 2019 m. žurnale „Hipertenzija“ paskelbtoje apžvalgoje hipertenzija sergantiems žmonėms siūloma naudoti alternatyvias druskas, kuriose yra padidėjęs kalio kiekis.

 

Pirma, atminkite, kad kadangi ropės yra šakniavaisinės daržovės, troškiniuose, sriubose ir troškiniuose galite jomis pakeisti kitas šakniavaisines daržoves. Tik nepamirškite, kad ropių skonis gali būti aštrus, todėl eksperimentuoti geriausia palaipsniui. Pavyzdžiui, galite gaminti bulvių košę su puse bulvių ir pusiau ropių, o ne visiškai pakeisti ropėmis. Antra, atminkite, kad galite valgyti ir šakniavaisių, ir ropių. Jos gali būti naudojamos vietoj kitų žalumynų, pavyzdžiui, kopūstų. Galiausiai galite išbandyti žalias ropes. Nuėmę išorinį sluoksnį smulkiai sutarkuokite ir dėkite į salotas, kad paįvairintumėte įprastą mitybą ir pamaitintumėte organizmą kaliu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(51)
(2)
(49)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()