Ar tai darote kraunant telefoną? Tai didžiulė klaida  (1)

Telefono įkrovimas atrodo nereikšmingas. Prijungiame įkroviklė prie telefono ir laukiame, kol baterija prisipildys energijos. Tačiau iš tikrųjų mes darome daug klaidų, kurios mums gali sukelti problemų. Kaip to išvengti?



© Mk2010, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Charging_a_smartphone_with_a_USB_power_bank.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Venkite šių įkroviklių

Telefono įkroviklį lengva pamesti ar sugadinti. Tiesą sakant, dabar gamintojai vis rečiau įtraukia įkroviklį į pakuotę, o mes gauname tik laidą. Kadangi originalūs įkrovikliai yra brangūs, daugelis žmonių nusprendžia pirkti pigesnius pakaitalus. Kas blogo gali nutikti?

Gana daug. Pigūs įkrovikliai, kurie nėra skirti mūsų telefono modeliui, dažnai sukelia daug problemų. Jie įkaista, sugenda – geriausiu atveju tai bus prarasti pinigai. Dar blogiau, jei sugedus įkrovikliui jūsų telefono baterija suges ar net kils gaisras. Ir tai visiškai įmanoma. Taupyti laidui ir įkrovikliui neverta. Pigūs pakaitalai negarantuoja saugaus veikimo. Geriau įsigyti specialų įkroviklį, originalų arba iš patikrintos įmonės. Šiuo atveju didesnės išlaidos yra sutaupymas. Ir  įkrovimas bus greitesnis.

Kiek laiko krauti telefoną?

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
4317 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

Baterija talpa iki 100 procentų – ir viskas, daugiau netilps. Nors tai yra santykinė reikšmė ir nurodo skirtingus dalykus (priklausomai nuo naudojamo elemento), tai yra užuomina apie tai, kiek laiko reikia įkrauti telefoną. Šiuo metu naudojamos baterijos nėra be trūkumų. Vienas iš jų yra tai, kad jas gana lengva perkrauti. Nėra prasmės palikti telefoną prijungtą prie įkroviklio daug valandų.

Taip pat neturėtume iškrauti akumuliatoriaus iki 0. Jei elemento įkrovos lygis nukrenta iki maždaug 20 %, pats laikas krauti. Tai turėtų trukti tol, kol pasieks 100 %, o ne ilgiau. Todėl palikti telefoną įkrauti per naktį nėra gera idėja.

Kur įkrauti telefoną?

 

Pagalvokite, kur laikote telefoną kraunant. Ant lovos ar antklodės? O gal po pagalve? Įkraunant turėtume vengti šiltų vietų be oro cirkuliacijos. Dėl perduodamos srovės tiek įkroviklis, tiek akumuliatorius gali įkaisti. Jei šiluma neišsisklaido, tai gali sukelti gedimą ar net gaisrą.

Geriausia vieta įkrauti telefoną yra vėdinama patalpa. Geriausia, jei savo išmanųjį telefoną padėsite ant lygaus paviršiaus, pvz., stalo.

Kraunasi? Nesinaudokite jo

Stebėtinai daug žmonių naudojasi savo telefonu jam kraunantis. Nors kartą ką nors patikrinti internete nėra problema, žaisdami telefonu žaidimus, ar žūrėdami vaizdo įrašus mes labai apkrauname akumuliatorių. Didelė akumuliatoriaus perkrova sumažina jos efektyvumą.

 

Jei telefonas kraunasi, palikite jį ramybėje. Suteikime jam laiko papildyti bateriją ir vengti daug pastangų reikalaujančios veiklos, pavyzdžiui, žaisti žaidimus ar žiūrėti filmus. Tokiu būdu baterija galės saugiai įsikrauti, nerizikuojant, kad sumažės tikroji jos talpa.

Energiją taupančios programėlės? Laiko švaistymas

Neverta domėtis programėlėmis, kurios neva padeda efektyviau įkrauti telefoną. Jos žada supaprastinti procesą, o iš tikrųjų naudos suteikia mažai.

Geriau uždaryti visas fonines programas ir procesus ir įjungti lėktuvo režimą. Kai telefonui nereikia prisijungti prie tinklo, jis naudoja mažiau akumuliatoriaus energijos. Todėl šis turi galimybę greičiau įsikrauti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(6)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)