„Tai puikus patyrusių vairuotojų triukas.“ Kam garaže teniso kamuoliukas? (Video)  ()

Kai kuriuose garažuose galite pastebėti kabantį teniso kamuoliuką, kuris neišmanančiam gali pasirodyti paslaptingai.



© Needpix (atvira licencija) | https://www.needpix.com/photo/download/1618082/tennis-ball-racket-sports-game-competition-play-yellow-equipment

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis nekrentantis į akis objektas, dažniausiai siejamas su teniso kortais ir sporto varžybomis, slepia sumanų patyrusių vairuotojų triuką. Paaiškiname, kaip veikia šis paprastas triukas ir kodėl jis vis dar turi populiarumą tarp kai kurių transporto priemonių savininkų.

Kabantis teniso kamuoliukas yra itin praktiškas indikatorius, padedantis tiksliai pastatyti automobilį garaže. Vairuotojui įvažiuojant į vidų, kamuoliukas paliečia priekinį automobilio stiklą arba  variklio dangtį tiksliai tada, kai automobilis yra optimalioje padėtyje.

Dėl to nėra pavojaus, kad automobilis bus pastatytas per arti sienos, o tai gali sugadinti buferį arba apsunkinti bagažinės atidarymą. Šis paprastas sprendimas pašalina poreikį nuolat išlipti ir tikrinti atstumus, taupo laiką ir palengvina automobilo statymą uždaroje erdvėje.

Tokios sistemos montavimas yra labai paprastas ir nereikalauja jokių specialių įrankių ar techninių įgūdžių. Jums tereikia virvelės, teniso kamuoliuko ir tinkamoje vietoje prie garažo lubų pritvirtinto kabliuko.

[EU+Kuponai] „Techtober Blowout 2024“ išpardavimas! Mini PC, energijos stotelės, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
3148 2

„Techtober Blowout 2024“ išpardavimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

2) „MINIX Z100-0dB“ - mini PC, 16+512GB, WiFi6 ir kt.

3) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

4) „SolarPlay Q2501“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2160Wh, LiFePO4

Išsamiau

Kamuoliukas pakabinamas taip, kad kabėtų būtent ten, kur ketina liesti automobilį statant. Šis procesas gali būti pritaikytas bet kokio tipo transporto priemonei ir garažo dydžiui, nepriklausomai nuo to, statome kompaktišką miesto automobilį ar didelį visureigį.

Be to, tai universalus sprendimas, kuris veiks ir tada, kai garažu naudojasi daugiau nei vienas automobilis – tereikia pakabinti kamuoliukus skirtingose ​​vietose.

Nors šiuolaikinių technologijų eroje yra pažangių parkavimo pagalbos sistemų, tokių kaip ultragarsiniai jutikliai ar atbulinės eigos kameros, daugelis vairuotojų vis dar pasitiki patikrintais, tradiciniais metodais. Teniso kamuoliukas nereikalauja energijos, nėra jautrus elektronikos gedimams ir nesukelia papildomų išlaidų, susijusių su montavimu ar priežiūra. Jo patikimumas išlieka nepakitęs, nepaisant oro sąlygų ar besikeičiančių technologijų tendencijų.

 

Automobilių statymas ribotame garaže arba perpildytoje aikštelėje gali būti nemenkas iššūkis, ypač mažiau patyrusiems vairuotojams. Vienas iš pagrindinių būdų palengvinti šį procesą – tinkamai nustatyti  šoninius ir vidinius veidrodėlius. Veidrodėliai turi būti orientuoti taip, kad būtų kuo didesnis matymo laukas į transporto priemonės šonus ir galą. Dėl to vairuotojas gali geriau įvertinti atstumą nuo kliūčių, tokių kaip sienos, stulpai ar kiti automobiliai, o tai sumažina įbrėžimų ir susidūrimų riziką manevruojant.

Savo garaže geriausia naudoti vaizdinius žymeklius, pavyzdžiui, šviesą atspindinčias juostas, ant grindų nupieštas linijas ar net parkavimo kilimėlius su matomais slenksčiais. Šie paprasti sprendimai padeda išlaikyti teisingą važiavimo kelią įvažiuojant ir išvažiuojant iš garažo, taip pat nurodo idealią vietą transporto priemonei sustabdyti.

 

Be to, naudojant tokius elementus kaip guminiai bamperiai ant sienų ar kampų galima apsaugoti automobilį nuo galimos žalos, jei būtų padaryta nedidelė klaida.

Technologijų amžiuje taip pat verta pagalvoti apie investavimą į papildomus parkavimo pagalbos priedus, kuriuos be didelių finansinių išlaidų įsirengsite patys. Tai apima, pavyzdžiui, papildomus veidrodėlius, padedančius lengviau stebėti erdvę priešais variklio dangtį, parkavimosi jutiklius, ar net paprastas atbulinės eigos kameras, sumontuotas ant valstybinio numerio rėmelio. Šie įtaisai padidina saugumą ir komfortą statant automobilį, kartu žymiai pailgina transporto priemonės tarnavimo laiką, nes apsaugo nuo nedidelių smūgių ir įbrėžimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()