„Pavojingiausia duonos rūšis.“ Apeikite per kilometrą  (1)

Slapta grėsmė organizmui.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© aureliofoxrj (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/bread-candy-pies-2864792/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mitybos ir dietologijos srities specialistai įspėja apie tam tikros rūšies duonos keliamą pavojų žmogaus sveikatai, praneša Rbc.ua.

„Venkite jos iš tolo. Mokslininkai įvardijo pavojingiausią duonos rūšį“, – skelbia straipsnio antraštė.

Taigi kokią duonos rūšį reikėtų riboti savo mityboje ir kokia duona yra kenksmingiausia?

Visų pirma kenksmingiausia pripažinta balta duona, pagaminta iš rafinuotų miltų. Kodėl balta duona yra pavojinga? Balta duona prisideda prie greito cukraus kiekio kraujyje padidėjimo, o tai gali lemti insulino „šuolius“ ir didesnę riziką susirgti 2 tipo diabetu. Dėl intensyvaus miltų perdirbimo iš jų pašalinami beveik visi vitaminai, mineralai ir skaidulinės medžiagos, todėl tokia duona yra „tuščias“ produktas. 

[EU+Kuponai] „2025 New Year“ išpardavimas! Kainos tokios, kad išsižiotų net Kalėdų Senelis. Energijos stotelės, PC monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. Ribotas kiekis
3755

„2025 New Year“ išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Galioja iki 2025-01-13

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „FOSSiBOT F2400“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2048Wh, LiFePO4

2) „KTC Q24T09“ - 24 colių, QHD, 180Hz žaidimų monitorius

3) „ETOE Starfish“ - 300 ANSI, 720P, Android TV, LCD vaizdo projektorius

Išsamiau

Baltoje duonoje yra daug kalorijų, o jos gebėjimas suteikti ilgalaikį sotumo jausmą yra menkas. Tai gali paskatinti persivalgymą ir antsvorį. Kepant pigią baltą duoną dažnai naudojami konservantai, skonio stiprikliai ir dažikliai, kurie gali neigiamai veikti organizmą.

Specialistai pataria baltą duoną keisti sveikesniais variantais, pavyzdžiui, rugine duona, pagaminta iš viso grūdo miltų, nes joje yra daugiau skaidulinių medžiagų ir mineralų. Taip pat galima keisti į pilno grūdo duoną, kuri padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje ir suteikia organizmui energijos ilgesniam laikui. O glitimo netoleruojantiems žmonėms reiktų keisti į duoną be glitimo.

 

Sveikata prasideda nuo tinkamos mitybos. Balta duona, kurią daugelis žmonių laiko būtina mitybos dalimi, iš tikrųjų gali būti paslėpta grėsmė organizmui. Rinkdamiesi duoną su sveikomis sudedamosiomis dalimis ne tik pagerinsite savo sveikatą, bet ir investuosite į ilgaamžiškumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(18)
(76)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)