„Ar reikia sūdyti vandenį, verdant makaronus?“ Virtuvės šefas deda tašką (Video) ()
Nėra abejonių.
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Iš visų patiekalų, kuriuos galite pagaminti, makaronai yra vienas paprasčiausių. Iš esmės tereikia ant viryklės užvirinti vandenį ir maždaug 10 minučių virti makaronus.
Tačiau jau daugelį metų diskutuojama, ar verdant makaronus reikia sūdyti vandenį, rašo express.co.uk.
Vienas virtuvės šefas galiausiai išsprendė šį ginčą, virdamas makaronus tiek sūdytame, tiek nesūdytame vandenyje, norėdamas išsiaiškinti, kuriuo būdu patiekalas pavyksta geriau.
|
Mattia Moleri „TikTok“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame paaiškino, kaip geriausia virti makaronus.
„Internete nuolat diskutuojama, ar reikia sūdyti vandenį makaronams, todėl išsiaiškinkime tai kartą ir visiems laikams“, – sakė jis.
Mattia sakė, kad net jei mėgstate sūdyti vandenį, paplitęs įsitikinimas, kad druskos turi būti daug, yra klaidingas. Jis paaiškino, kad teisingas santykis yra 10 g druskos kiekvienam litrui naudojamo vandens.
Be to, jis padarė išvadą, kad nėra abejonių, jog makaronų vandenį būtina sūdyti.
Kartu vienas komentatorius pridūrė, kad sūdyti vandenį reikėtų ne dėl skonio, o siekiant sumažinti jų lipnumą. Juk verdant makaronus į vandenį išsiskiria krakmolas, o druska mažina lipnumą.
@mattiastable I don’t even know why I’ve decided to test this because I knew the outcome for sure - but for the sake of science here we are 😵💫 #food #cooking #myth ♬ Paradise - Kupla