Tai geriausi riebalai kiaušinienei kepti. Staigmena?  (1)

Praturtins patiekalą skoniu ir aromatu.



© Uriel Mont (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/anonymous-man-frying-eggs-on-skillet-6271492/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiaušinienė maistinga, soti, skani ir greitai paruošiama. Tai yra vienas dažniausiai pusryčiams ruošiamų patiekalų. Tačiau prieš ją kepant, verta žinoti, kokie riebalai geriausi kiaušinienei kepti.

Norėdami gauti didžiausią maistinę vertę iš kiaušinių, nepamirškite juos tinkamai termiškai apdoroti. Aukšta temperatūra, pvz., kepant ar verdant kiaušinius, gali sumažinti organizmui vertingų maistinių medžiagų kiekį. Taigi, kaip paruošti kiaušinius, kad jie būtų efektyvus vitaminų ir mineralų šaltinis?

Dietologas dr. Bartek Kulczyński atkreipia dėmesį, kad valgant minkštai virtus kiaušinius jie lengviau virškinami. Taip pat lengvai virškinama kiaušinienė, paruošta garuose arba su trupučiu sviesto ir šiek tiek sutraukta.

[EU+Kuponas] 270€ pigiau ir su dovanomis! Tobulas robotas siurblys. Galimybės iš ateities ir juokinga kaina (Video, „Narwal Freo X Ultra“)
2266 2

Žemiausia fiksuota kaina

Specialus kuponas

Papildomai dovanų

Labai ribotas kiekis

Iš Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė ir galimybės

Išsamiau

„Per ilgai kepant kiaušinienę, kiaušiniuose esantis cholesterolis oksiduojasi į kenksmingą, aterogeninę formą“, – sako Kulczyński.

Kietai virtų kiaušinių valgymas gali sukelti pilvo skausmą, vidurių užkietėjimą ir pilvo pūtimą.

Baltymų iš virtų kiaušinių – minkštai virtų arba šiek tiek plaktų – virškinamumas yra labai didelis – 91 %, o žaliuose kiaušiniuose esančių baltymų virškinamumas yra tik 51 % – informuoja dietologas, remdamasis moksliniais tyrimais.

Tai geriausi riebalai kiaušinienei kepti. Staigmena?

Dabar, kai žinome, kad verta valgyti lengvai keptą kiaušinienę, turime savęs paklausti, kokius riebalus naudoti jai kepti. Mitybos specialistai atkreipia dėmesį į du produktus, tiksliau vieną, bet skirtingomis formomis. Kalbame apie sviestą.

 

Svieste galime kepti kiaušinienę, tačiau turime atsiminti, kad jis turi žemą dūmų tašką, todėl gali greitai sudegti, o tai neabejotinai turės neigiamos įtakos sveikatai. Jei norime svieste kepti kiaušinienę, tai daryti reikėtų kuo efektyviau ir greičiau, kad sviestas neįkaistų.

Kur kas geresnis sprendimas kiaušinienei kepti yra naudoti lydytą sviestą (ghee). Tada nereikės jaudintis, kad sviestas pradės degti per anksti. Be to, kiaušinienės kepimas lydytame svieste praturtins patiekalą sviestiniu skoniu ir aromatu, o kiaušinienės atveju tai netgi patartina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(2)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)