„Blogiausi konservai.“ Daugelis juos valgo kasdien  (1)

Apie trūkumus net neįtaria.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© heberhard (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/canned-goods-cans-canned-food-4129548/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors rinkoje yra didžiulis konservuotų produktų pasirinkimas, kai kurie iš jų pagal kokybę patenka į prasčiausių kategoriją. Pasirodo, daugelis žmonių ir toliau perka bei valgo šiuos produktus, net neįtardami apie tikruosius jų trūkumus, rašo Rbc.ua.

Kodėl konservuoti maisto produktai yra pavojingi?

Konservuoti produktai gali būti sugedę arba netinkamai laikomi sandėliuose, todėl praranda skonį ir net atsiranda toksinių medžiagų. Problemų ypač dažnai kyla su konservuotais maisto produktais, kuriuose yra per daug druskos, dirbtinių dažiklių, konservantų ir kurie neatitinka terminio apdorojimo standartų.

[EU+Kuponas] Pirkėjai sužavėti. „Labiau nei pateisina lūkesčius. Nuostabi kokybė. Su lazeriniu kreiptuvu. Ir dar tokia kaina.“ Būtinas „pasidaryk pats“ entuziastams ir profesionalams
2

Nuostabi kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Puikių galimybių rinkinys

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Dėl to produktas gali būti ne tik nemalonaus skonio, bet ir kenksmingas organizmui.

Kokių konservų nereikėtų pirkti?

Mėsos konservai

Mėsos konservai gali būti pagaminti iš nekokybiškų žaliavų, kurios savo ruožtu gali būti ne tik pavojingos sveikatai, bet ir turėti nemalonų skonį. Tokiuose konservuose dažnai naudojami konservantai, o pats mėsos komponentas gali būti sugedęs arba netinkamai apdorotas. Be to, tokiuose konservuotuose maisto produktuose per daug vartojant sočiųjų riebalų, gali padidėti cholesterolio kiekis organizme.

Žuvies konservai aliejuje

Žuvies konservai aliejuje taip pat dažnai patenka į probleminių maisto produktų sąrašą. Juose gali būti nesveiko, nekokybiško aliejaus, o pati žuvis gali būti sugedusi arba neatitikti šviežumo standartų. Be to, laikant žuvį konservų skardinėse, aliejuje gali atsirasti toksinų. Be to, laikant žuvį skardinėse dėl sąlyčio su metalu, ypač jei skardinės pažeistos, gali atsirasti toksinų.

 

Pomidorai ir daržovės skardinėse

Konservuoti pomidorai ir daržovės yra labai populiarūs. Tačiau ekspertai pataria atsargiai elgtis su kai kuriais prekių ženklais, kuriuose gali būti per daug cukraus ir dirbtinių priedų. Dėl to konservuotas maistas tampa ne tik mažiau skanus, bet ir mažiau sveikas.

Straipsnis yra informacinio pobūdžio. Prieš priimdami sprendimą pasikonsultuokite su specialistu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(47)
(-29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)