„Netikras pipiras“. Jaunina ir lieknina. Sulaukus 50 dėkite į salotas“  ()

Veiksmingai palaiko medžiagų apykaitą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© mattyphotographyy (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/spices-kitchen-ingredients-flavor-4185324/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Netikri pipirai“, arba rausvieji pipirai, dar vadinami braziliškaisiais pipirais, yra ne tik įdomaus skonio prieskonis, bet ir vertingas sveikatos šaltinis. Nors jis dažnai painiojamas su klasikiniais pipirais, jis gaunamas iš visiškai kitokio šaltinio – Brazilijos arba Peru pipirų medžio. 

„Netikri pipirai“ skamba ne itin patraukliai, tačiau jais galima ramiai gardinti patiekalus, nes šis spalvingas prieskonis nėra netikri juodieji pipirai. Tai tiesiog visiškai kitoks pipiras, tačiau pasižymintis itin turtinga ir sveikatai naudinga sudėtimi. Jį verta vartoti, jei norite pagreitinti medžiagų apykaitą ir ilgai išlikti geros formos.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU su kuponais pasaulinio lyderio energijos stotelės. Aukščiausia klasė, galimybės ir šokiruojanti kaina
11384 3

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

1) „Ampace Andes 1500“ - LFP, 1462Wh, 2400W energijos stotelės

2) „Ampace Andes 600 Pro“ - LiFePO₄, 584Wh, 600W energijos stotelės

3) „Fossibot SP200“ - 200W saulės panelės

Išsamiau

Spalvingi rausvųjų pipirų grūdeliai – nuo rausvų iki tamsiai raudonų – ne tik gražiai atrodo patiekaluose, bet ir suteikia įdomų skonį. „Netikri pipirai“ yra švelnesni už juoduosius pipirus, tačiau turi ryškų aštriai saldų vaisių ir gėlių poskonį. Dėl tokios turtingos paletės jis puikiai dera su daugeliu patiekalų. Be to, jo grūdeliai yra tuščiaviduriai, todėl juos lengva perkąsti, todėl į patiekalus juos galima dėti nemaltus.

Tačiau rausvieji pipirai yra ne tik įdomus valgiaraščio praturtinimas, bet ir sveikatai naudingų medžiagų lobynas. Kadangi jis pasižymi antibakterinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis, vietiniai Pietų Amerikos gyventojai jį noriai naudojo natūralioje medicinoje, daugiausia infekcijoms, žaizdoms ir uždegimams gydyti. Jis taip pat buvo vartojamas kaip pagalbinė priemonė nuo depresijos ar menstruacinių skausmų.

 

Tačiau tuo gerosios naujienos apie rausvuosius pipirus nesibaigia. Pasirodo, jis yra gausus terpenų – eterinių aliejų, pasižyminčių antioksidaciniu poveikiu, šaltinis. Todėl šio prieskonio vartojimas gali sumažinti riziką susirgti lėtinėmis ligomis, sulėtinti organizmo senėjimo procesus ir palaikyti imunitetą. Be to, „netikri pipirai“, nuolat įtraukiami į mitybą, padeda gerinti virškinimą, padeda skaidyti riebalus ir veiksmingai palaiko medžiagų apykaitą.

 

Tačiau reiktų žinoti, kad, nepaisant naudingų savybių, rausvieji pipirai tinka ne visiems. Žmonės, kurie yra alergiški anakardžių riešutams arba pistacijoms, gali patirti alerginių reakcijų. Be to, per didelis rausvųjų pipirų grūdelių vartojimas sukelia virškinamojo trakto dirginimą ir skrandžio problemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(0)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: