Tokių riešutų geriau vengti. „Gali pakeisti DNR ir sukelti vėžį“  ()

Riešutų įtraukimas į savo racioną turi daug naudos sveikatai.



© PickPic (atvira licencija) | https://www.pickpik.com/mixed-nuts-selection-brown-shell-food-15835

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiamas poveikis širdžiai ir medžiagų apykaitos procesų palaikymas. Tačiau maistas dar ne viskas. Taip pat svarbu įsigyti aukščiausios kokybės produktus.

Deja, kai kurie parduotuvėse esantys riešutai gali pridaryti daugiau žalos nei naudos.

Graikiniai riešutai, lazdyno riešutai, pistacijos... Šiais laikais galime rinktis įvairiausių rūšių riešutus, ir kiekviena iš jų turi unikalių savybių. Mitybos specialistai pabrėžia teigiamą riešutų poveikį sveikatai. Tačiau rečiau minima, kad jų pardavimo būdas gali atimti didžiąją dalį jų vertės.

Mes kalbame apie sveriamus riešutus. Nors dažnai atrodo, kad jie yra pigesnis ir ekologiškesnis pasirinkimas, ekspertai jų nerekomenduoja.

[EU+Kuponas] Įspūdingas 4in1 siurblys, su pūtimo funkcija. Paskutiniai vienetai („VEVOR VV-VC-220V“)
2511 2

Labai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Puikių galimybių rinkinys

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Populiarus Lenkijos dietologas Michałas Wrzosekas paskelbė įrašą, kuriame perspėja dėl tokių maisto produktų. Jis atkreipia dėmesį į tai, kad produktai, pavyzdžiui, grūdai, prieskoniai ir riešutai, ypač iš šilto klimato, gali būti užteršti aflatoksinu (mikotoksinas, kurį išskiria mikroskopinis grybas Aspergillus flavus). Jis gali pakeisti DNR struktūrą ir prisidėti prie vėžio vystymosi.

Siekiant sumažinti vartojimo riziką, specialistai rekomenduoja riešutus pirkti uždaroje pakuotėje ir iš patikimų šaltinių.

 

Riešutai, kuriuose gausu riebalų, yra jautrūs oksidacijai. Ji atsiranda dėl prieigos prie deguonies ir aukštos temperatūros. Taip laikant riešutai greičiau apkarsta, praranda ne tik skonį, bet, svarbiausia, maistines savybes.

Kai riešutai parduodami sveriami, taip pat padidėja užteršimo rizika. Jie taip pat gali sugerti kvapus iš aplinkos. Nepermatomos pakuotės apsaugo nuo oro, šviesos ir drėgmės, todėl pailgina jų šviežumą ir neleidžia susidaryti pelėsiui. Be to, jie yra vartotojui svarbios informacijos šaltinis, pvz., apie kilmės šalį, maistinę vertę ir kokybės sertifikatus.

Kaip laikyti riešutus namuose?

 

Pirkdami supakuotus riešutus, juos lengviau laikyti, kai grįšite iš apsipirkimo. Tačiau svarbu atsiminti, kad atidarius, nereikėtų laukti savaičių, kol suvartosite. Svarbus ir jų laikymo būdas virtuvėje ar sandėliuke, kad riešutai kuo ilgiau išlaikytų vertingąsias savybes.

Atidarius pakuotę, riešutus geriausia sudėti į sandariai uždaromą indą ar stiklainį. Rekomenduojama jiems rasti vėsią, tamsią ir sausą vietą. Jie neturėtų būti šalia šilumos šaltinių, tokių kaip orkaitė ar radiatorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()