Dauguma žmonių jį traktuoja kaip atliekas ir išmeta. Italams jis vertingesnis už auksą ()
Jo unikalų skonį sunku pakeisti.

© Kaboompics.com (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/a-woman-grating-cheese-over-a-risotto-dish-6659560/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Parmezano žievelė dažnai patenka į šiukšliadėžę. O be reikalo. Sužinokite, kaip šis nepastebimas itališko sūrio elementas gali praturtinti daugelio patiekalų skonį ir tapti kulinariniu lobiu jūsų virtuvėje.
Parmezanas – italų virtuvės lobis
Parmezanas yra sūris, kurio turtinga istorija siekia Viduramžius. Gaminamas Italijos Emilijos-Romanijos regione, jis vertinamas dėl intensyvaus umami skonio. Tradiciškai iš Razza Regiana veislės karvių pieno gaminamas parmezanas yra itališkos virtuvės simbolis ir vienas populiariausių sūrių pasaulyje.
Parmezanas plačiai naudojamas virtuvėje. Jo kieta žievelė, dažnai traktuojama kaip atliekos, gali būti naudojama sriubų, padažų ir rizoto skoniui pagerinti. Kulinarinis žinomumas Lietuvoje auga, todėl parmezanas tampa vis populiaresnis. Į sultinį įdėjus žievelės yra paprastas būdas pagerinti jo skonį.
|
Parmezanas taip pat turi savo pakaitalų, pavyzdžiui, mielių dribsnius, kurie yra pigesni ir turtingesni baltymų bei skaidulų. Šios alternatyvos populiarios veganų virtuvėje. Parmezanas, nepaisant kainos, išlieka esminiu daugelio patiekalų elementu, o jo unikalų skonį sunku pakeisti.
Parmezano žievelė virtuvėje
Parmezano žievelė, nors ir dažnai laikoma atliekomis, turi didžiulį kulinarinį potencialą. Šis itališkas sūris, žinomas visame pasaulyje, garsėja intensyviu umami skoniu, kurį lemia jo žievelė. Daugelis žmonių nesuvokia, kad ši kieta sūrio dalis yra visiškai valgoma ir gali būti naudojama įvairiais būdais.
Italų virtuvėje parmezano žievelė dažnai dedama į daugelį patiekalų. Ji gali būti sėkmingai naudojama padažams, ryžių patiekalams, makaronams ar sriuboms, suteikiant jiems skonio gilumo.
Užuot išmetę parmezano žievelę, galite ją paversti kvapniu pagardu. Tiesiog supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sumalkite kavamale arba virtuvės kombainu. Šis prieskonis puikiai tiks prie makaronų, salotų ar sumuštinių, suteikdamas jiems nepakartojamą sūrio aromatą.
Jei neturite tinkamos įrangos, visą žievelę galima dėti gaminant maistą. Ji sugers skysčio perteklių ir praturtins patiekalo skonį. Tai paprastas būdas sunaudoti visą sūrį.