Ilgaamžiškumo paslaptis. Išvalo kepenis ir pagerina koncentraciją. Švedai tokią kavą geria nuolat  ()

Kava yra esminė daugelio žmonių visame pasaulyje kasdieninio ritualo dalis, tačiau švedai rado būdą, kaip ją padaryti dar unikalesnę ir naudingesnę sveikatai.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Jason Villanueva (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/close-up-photography-of-cup-of-coffee-851555/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar įsivaizduojate rytą be puodelio aromatingos kavos? O kas, jei į kavą įdėtumėte kiaušinio? Skamba keistai? Švedijoje tai tradicinis būdas paruošti gėrimą, kuris ne tik stimuliuoja, bet ir palaiko sveikatą. Švediška kava, kava su kiaušiniu – skandinavų, vertinančių natūralius koncentracijos gerinimo ir organizmo valymo metodus, ilgaamžiškumo paslaptis. Šis neįprastas gėrimas, žinomas kaip švediška kava, kava su kiaušiniu, tampa vis populiaresnis tarp sveikos gyvensenos entuziastų.

Švediška kava

Kava yra esminė daugelio žmonių visame pasaulyje kasdieninio ritualo dalis, tačiau švedai rado būdą, kaip ją padaryti dar unikalesnę ir naudingesnę sveikatai. Švediška kava, dar žinoma kaip kiaušinių kava, yra gėrimas, kuriame gilus kavos aromatas derinamas su kiaušinių maistinėmis savybėmis. Skamba neįprastai? Galbūt, bet verta išbandyti šį skandinavišką būdą gauti energijos iš pat ryto.

Net 2 kartus pigiau, nei konkurentai! Iš Vokietijos aukščiausios kokybės žuvų masalo nuplukdymo laivas su GPS (Video)
4426 1

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Su nuotolinio valdymo pulteliu - iki 500 metrų

Integruotas Beidou/GPS

Nugabena iki 2kg masalo

12000mAh baterija

LED žibintai - pravartu nakties metu

Išsamiau

Tradicija ruošti kavą švedišku būdu siekia ne vieną kartą ir yra kilusi iš tų laikų, kai švedai ieškojo būdų, kaip pagerinti savo mėgstamo gėrimo skonį ir kokybę. Kiaušiniai leidžia gauti aiškesnio ir subtilesnio skonio kavą, taip pat suteikia vertingų maistinių medžiagų. Įdomu tai, kad ne tik trynys čia vaidina svarbų vaidmenį – baltymai padeda natūraliai išvalyti gėrimą, o kiaušinio lukštas mažina kavos rūgštingumą.

Kava su kiaušiniu – kokios jos savybės sveikatai?

Ne paslaptis, kad kava veikia stimuliuojančiai ir padeda susikaupti. Tačiau švediška kava suteikia dar daugiau naudos sveikatai:

  • Gerina koncentraciją ir atmintį – kofeinas kartu su kiaušinio maistine verte suteikia ilgalaikę psichinę stimuliaciją.
  • Palaiko kepenis – kiaušinių baltymai padeda detoksikacijos procesams ir palaiko šio pagrindinio organo sveikatą.
  • Sumažina kavos rūgštingumą – kiaušinio lukštas neutralizuoja rūgščių perteklių, todėl gėrimas švelnesnis skrandžiui.
  • Aprūpina vertingomis maistinėmis medžiagomis – kiaušinis yra turtingas vitaminų, mineralų ir sveikųjų riebalų šaltinis, todėl švediška kava yra sotesnė.

Kaip pasigaminti švediškos kavos?

 

Nors kava su kiaušiniu gali atrodyti sudėtingas receptas, iš tikrųjų ją labai lengva pasigaminti. Viskas, ko jums reikia, yra keletas paprastų ingredientų ir šiek tiek kantrybės.

Ingredientai:

  • 2 šaukštai maltos kavos, 
  • 1 šviežias kiaušinis (su lukštu), 
  • 1 stiklinė vandens.

Paruošimo būdas:

  • Kiaušinį nuplikykite verdančiu vandeniu, kad pašalintumėte bakterijas iš lukšto.
  • Į dubenį įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite su malta kava. 
  • Smulkiai susmulkinkite lukštą ir supilkite į mišinį.
  • Nedideliame puode užvirinkite vandenį, tada supilkite kiaušinių ir kavos mišinį.
  • Virkite apie 3 minutes, o kai tirščiai ims sulipti, nukelkite gėrimą nuo ugnies.
  • Įpilkite šiek tiek šalto vandens, kad tirščiai greičiau nusistovėtų.
  • Gėrimą perkoškite per sietelį ir supilkite į puodelį.

 

Švediška kava skani ir ją paprasta pagaminti, tačiau, jei norite švelnesnio skonio, galite įpilti šiek tiek pieno.

Jei ieškote alternatyvos klasikinei kavai ir norite aprūpinti savo organizmą vertingomis medžiagomis, kava su kiaušiniu bus puikus pasirinkimas. Tai gėrimas, kuris ne tik stimuliuoja, bet ir palaiko kepenis, gerina koncentraciją ir yra švelnesnis skrandžiui. Nors iš pradžių jo skonis gali nustebinti, verta suteikti jam šansą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(1)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: