Netikėtas derinys! Švedai jo deda į kavą. „Suteikia ypatingą skonį“  ()

Daugelis žmonių savo dieną pradeda nuo kavos. Tačiau šis gerai žinomas gėrimas gali nustebinti, ypač pažvelgus į tai, kaip jis ruošiamas įvairiose pasaulio vietose.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Petar Milošević, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cup_of_coffee_%28Serbian_cuisine,_Grand_kava%29.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį kartą pristatome švedišką kavą, kurioje populiarus ingredientas panaudotas netikėtu būdu. Pasirodo, taip galima išgauti subtilų ir aromatingą gėrimą.

Švediška kava – tikras delikatesas, kurį verta išbandyti. Tai būdas išgauti subtilų ir aksominį gėrimą, turintį sveikatai naudingų savybių. Kaip jį paruošti ir kokią naudą jis duoda.

Kas yra švediška kava?

Daugelyje namų kiaušiniai įvairia forma patiekiami pusryčiams kartu su puodeliu karštos kavos. Tačiau švedai žengė žingsnį toliau ir nusprendė sujungti šiuos du ingredientus. Taip jiems pavyko sukurti unikalų būdą pasigaminti skanų ir subtilų karštą gėrimą. Švediška kava yra tiesiog kava su kiaušiniu.

[Vokietija+Papildymas Kuponu] Fantastiškas 6in1 kavos aparatas. Įvairių tipų kapsulės, karšto, šalto ir arbatos režimai. Paskutiniai vienetai! („HiBREW H1B“)
2194 1

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kiaušinio vaidmuo yra pašalinti gėrime esančias priemaišas. Jis taip pat sugeria taninus, kurie lemia stiprų, sausą gėrimo skonį. Įdėjus kiaušinį galima gauti mažesnio kartumo laipsnio kavą. Šis gėrimas ne tik skanus, bet ir turi tam tikrų sveikatos savybių.

Kokios yra švediškos kavos savybės? Kodėl verta gerti?

Švedišką kavą verta gerti dėl jos skonio ir sveikatai naudingų savybių. Kiaušinis, o tiksliau jo baltymas, yra atsakingas už daugybę teigiamų gėrimo pokyčių. Visų pirma, tai sumažina priemaišų kiekį, taigi ir kartumo lygį. Jis yra atsakingas už kavos rūgštingumo lygio mažinimą. Dėl šios priežasties kava gali būti švelnesnė mūsų skrandžiui.

 

Papildomas privalumas – švediškos kavos puodelyje yra vertingų ingredientų ir mikroelementų, kurie slypi kiaušinyje. Dėl jų gėrimas teigiamai veikia kepenų veiklą ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Tai taip pat padeda numesti svorio, nes ilgą laiką palaiko sotumą ir suteikia vertingų vitaminų ir mineralų.

Nereikia pamiršti, kad pagrindinis ingredientas yra kava, kuri prideda energijos, palaiko koncentraciją ir yra vertingų antioksidantų šaltinis.

Kaip pasigaminti švediškos kavos?

Norėdami paruošti švedišką kavą, mums reikės:

  • 2 kupinų arbatinių šaukštelių kavos,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 stiklinės vandens.

 

Paruošimo būdas:

  • Kiaušinį nuplikykite verdančiu vandeniu, kad pašalintumėte bakterijas iš lukšto.
  • Į dubenį įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite su malta kava.
  • Smulkiai susmulkinkite lukštą ir supilkite į mišinį.
  • Nedideliame puode užvirinkite vandenį, tada supilkite kiaušinių ir kavos mišinį.
  • Virkite apie 3 minutes, o kai tirščiai ims sulipti, nukelkite gėrimą nuo ugnies.
  • Įpilkite šiek tiek šalto vandens, kad tirščiai greičiau nusistovėtų.
  • Gėrimą perkoškite per sietelį ir supilkite į puodelį.

Taip paruošta kava yra išskirtinai subtilaus skonio, taip pat galite pagardinti pienu ar cukrumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(2)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()