Ar dedate šią daržovę į sultinį? „Jūs gadinate savo kūną“  ()

Skanus, aromatingas ir šildantis sultinys – viena mėgstamiausių sriubų. Nors yra daug būdų, kaip išvirti skanų sultinį, netinkamai elgiantis su tam tikromis daržovėmis, dedamaomis į sriubą, gali kilti sveikatos problemų.


Lenkiškas sultinys - rosół
Lenkiškas sultinys - rosół
© Aw58, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ros%C3%B3%C5%82_z_makaronem_-_2023.08.14.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas yra sėkmingo, tradicinio sultinio pagrindas? Žinoma, tinkamas mėsos pasirinkimas. Į sriubą verta įtraukti paukštieną ir jautieną. Taip pat turėtumėte įsitikinti, kad tai yra dalys su kaulais, kurios suteikia sultiniui tinkamą skonį.

Taip pat negalime pamiršti daržovių, tokių kaip: morkos, salierai, petražolės šaknys, svogūnai ar petražolės. Kai kurie žmonės taip pat deda česnako ar džiovintų grybų, kurie pagerina sriubos skonį. Taip pat būtinos žolelės, tokios kaip lauro lapai, kvapieji pipirai ir pipirai.

Sultinys (lenkiška versija Rosół) – viena iš tų sriubų, kurioms reikia kantrybės. Labai svarbu, kad sultinys virtų ilgai, net 5-7 valandas ant labai silpnos ugnies. Tada galime būti tikri, kad iš ingredientų išgausime maksimalų skonį ir aromatą.

[Pasaulinė premjera] Ruošiamės sezonui! Aukščiausios klasės vejos robotas. Pažangiausi techniniai sprendimai, DI, iš Europos, 2 metų garantija ir fantastiška kaina

Pasaulinės premjeros pasiūlymas

200€ nuolaida

Galioja iki 2025-05-02

Iš Europos sandėlio, greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

2 metų garantija

Pažangiausi techniniai sprendimai ir aukščiausia gaminio kokybė

Išsamiau

Jau minėtas svogūnas yra neatsiejamas sultinio elementas. Jis suteikia skonį ir gražią auksinę spalvą. Įprasta prieš dedant į puodą svogūnus lengvai juos pakepinti, todėl jų sluoksniai beveik apanglėja. Nors daugelis kulinarijos institucijų atkreipia dėmesį į šio sprendimo pagrįstumą, kai kurie sveikos mitybos specialistai šiuo klausimu turi tam tikrų abejonių.

Dietologas Basharas El-Helou, Nacionalinio mitybos mokymo centro ekspertas, mano, kad per daug sudegęs svogūnas, kuris vėliau patenka į sultinį, gali neigiamai paveikti mūsų sveikatą.

 

„Jei sudegęs svogūnas patenka į sultinį, jis taip pat turi toksiškų junginių, tokių kaip akrilamidas, kuris kaupiasi organizme ir gali sutrikdyti tinkamą nervų sistemos veiklą bei gali sukelti kancerogeninį poveikį“, –sakė dietologas.

Jis pataria prieš dedant svogūną į puodą nugramdyti nuo daržovės apdegusias dalis. Kitas, galbūt geresnis sprendimas – pakepinti svogūną, pvz. ant elektrinio grilio arba orkaitėje. Tačiau reikia pasirūpinti, kad daržovių kepimo laipsnis nebūtų per didelis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(6)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()