„3 iš 10. Reikia išmesti. Kodėl kiaušinių daugiau neperku parduotuvėse“  ()

Skaitytojas pasidalijo savo patirtimi – kodėl vengia pirkti vištų kiaušinius parduotuvėse.



© pxhere (CC0 Public Domain) | https://pxhere.com/en/photo/589211

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

La.lv Skaitytojas rašo, kad nebeperka vištų kiaušinių, nes išvirus ir nulupus juos, ant jų matyti juodi taškeliai ir dėmės. Didelės „pusrytinės“ pakuotės, kurios kainuoja virš 3 eurų – vidutiniškai 3 iš 10 tenka išmesti. Dėl to jis su šeima valgo putpelių kiaušinius – juose juodų dėmių pasitaiko 1 iš 100, jei ne rečiau. O jei jau prireikia vištų kiaušinių, jie važiuoja į kaimą pas pažįstamą ūkininką – žino, kad ten tokių dėmių nebus. Parduotuvėje į kiaušinius, kainuojančius mažiau nei 3 eurus, jis net nežiūri.

„Philips 27B1U5601H/00“ – dėmesio neprašantis įrankis su kamera, garsiakalbiais, USB stotele ir ryškiu IPS ekranu (Apžvalga)

Koks yra geras įrankis? Gražus, traukiantis dėmesį ir vis apie save primenantis? Ne, geras įrankis yra nepastebimas ir leidžia susikoncentruoti į darbą. Jūsų namų biure tokiu įrankiu gali būti „Philips 27B1U5601H/00“ monitorius.

Išsamiau

Specialistės komentaras: dėl ko atsiranda dėmės?

Į skaitytojo pastebėjimus sureagavo sertifikuota mitybos specialistė Viktorija Zakarkeviča. Ji pati tokių dėmių nėra pastebėjusi, tačiau paaiškina, kad jei kiaušinis verdamas per ilgai ar per aukštoje temperatūroje, geležis iš baltymo reaguoja su siera iš trynio. Dėl to aplink trynį susidaro tamsesnės dėmės. Jei kiaušinis yra senesnis, jo lukštas gali būti plonesnis – tai palengvina chemines reakcijas verdant. Retais atvejais tamsūs taškeliai gali būti kraujosrūvos, atsirandančios dedant kiaušinį. Jos nėra pavojingos sveikatai, bet gali būti neestetiškos.

 

Vištų ar putpelių kiaušiniai – kas geriau?

Pasak specialistės, didelio skirtumo tarp šių kiaušinių rūšių nėra – abi vertingos. Putpelių kiaušiniai turi šiek tiek daugiau geležies, o vištų – daugiau cholino, svarbaus smegenų veiklai.

Ji taip pat paneigia paplitusį mitą, kad vištų kiaušiniai didina cholesterolį, o putpelių – ne. Nei vieni, nei kiti cholesterolio lygio sveikam žmogui nedidina.

Apibendrinant, vištų kiaušiniai – patogesnis ir lengviau prieinamas pasirinkimas kasdienai, o putpelių kiaušiniai gali būti įdomus priedas norint paįvairinti mitybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(0)
(2)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()