[ŽT] „Pavojingiausias marinatas šašlykams. Lietuvius traukia kaip magnetas“ ()
Dar labiau pablogina situaciją.

© artellliii72 (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/shashlik-grill-sausage-fire-smoke-6549706/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Šašlykų negalima marinuoti majoneze, nes kepant jis įgauna kancerogeninių savybių, teigia mitybos specialistas Romanas Pristanskis, praneša NEWS.ru.
Gydytojas pažymėjo, kad šis padažas nėra toks atsparus aukštai temperatūrai, kaip augalinis aliejus.
|
„Yra produktų, kurie nėra skirti tam tikram gaminimo būdui. Pavyzdžiui, majonezas. Visi mėgsta marinuoti iešmelius ir daržoves majoneze, o vėliau kepti ant atviros ugnies arba labai karštų žarijų“, – pokalbyje su „Radio 1“ pažymėjo Pristanskis.
Taikant šį kepimo būdą, padidėja riebalų kiekis, todėl padidėja kepenų apkrova, perspėjo gydytojas. Jis pridūrė, kad riebi mėsa papildomai mirkoma majoneze, o tai dar labiau pablogina situaciją.