„Vištiena ir kalakutiena net iš tolo neprilygsta.“ Štai kuris šašlykas yra pats švelniausias  ()

Verta paįvairinti šašlyko meniu.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© eatde (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/shashlik-dish-skewers-chicken-7760182/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vištiena ir kalakutiena net iš tolo neprilygsta“: kaip rašo „Edim Doma“, šis šašlykas toks švelnus ir minkštas, kad net tirpsta burnoje. 

Pagrindinis ingredientas – ne kiaulienos nugarinė ar net ne vištienos krūtinėlė, o jautienos kepenys. Subproduktai, nepaisant jų paruošimo paprastumo ir didelės naudos, nėra dažnas iškylų maistas, tačiau jais verta paįvairinti šašlyko meniu.

Kuo naudingos jautienos kepenys?

[Lenkija+Kuponai] Tik nuo 78€! Namams ir automobiliui. Mega daugiafunkciai siurbliai sutvarkys tokią betvarkę, kuri atrodė neįveikiama
4433 1

Specialus rinkinukas

Fantastiškos kainos

Kuponai

Ribotas kiekis

Iš Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „CROSIKO W07“ - daugiafunkcis siurblys

2) „CROSIKO C988“ - daugiafunkcis siurblys

Išsamiau

Jautienos kepenys yra vienas maistingiausių gyvūninės kilmės produktų. Jose gausu lengvai virškinamos geležies, vario, cinko, seleno, daug retinolio (vitamino A), B grupės vitaminų, aukštos kokybės baltymų. Visi šie elementai yra nepaprastai svarbūs imuninei ir nervų sistemoms, normaliai kraujotakai, geram regėjimui.

Švelniam šašlykui jums reikės:

– jautienos kepenų - 1 kg

– lašinių - 300 g

– česnako - pagal skonį

– juodųjų pipirų - pagal skonį

– žolelių (nebūtinai).

Pirmiausia iš kepenų pašalinkite visas gyslas ir plėveles. Tada kepenis supjaustykite 2-3 cm kubeliais ir sudėkite į gilų indą.

 

Jums reikės paprastesnio marinato, todėl sumaišykite maltus pipirus, smulkintą česnaką ir žoleles, suberkite į kepenis ir išmaišykite. Indą uždenkite ir palikite vėsioje vietoje porai valandų. Sūdyti nereikia.

Kepenų gabalėlius ir plonai supjaustytus lašinius paeiliui suverkite ant iešmelių. Galiausiai viską kepkite ant grotelių 8-10 minučių, nepamiršdami reguliariai vartyti.

Šiam šašlykui nereikia jokių padažų, tiesiog patiekite jį su šviežiais žalumynas, svogūnais ir citrinos sultimis, kad būtų pikantiškiau. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: