„Vištiena ir kalakutiena net iš tolo neprilygsta.“ Štai kuris šašlykas yra pats švelniausias ()
Verta paįvairinti šašlyko meniu.

© eatde (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/shashlik-dish-skewers-chicken-7760182/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
„Vištiena ir kalakutiena net iš tolo neprilygsta“: kaip rašo „Edim Doma“, šis šašlykas toks švelnus ir minkštas, kad net tirpsta burnoje.
Pagrindinis ingredientas – ne kiaulienos nugarinė ar net ne vištienos krūtinėlė, o jautienos kepenys. Subproduktai, nepaisant jų paruošimo paprastumo ir didelės naudos, nėra dažnas iškylų maistas, tačiau jais verta paįvairinti šašlyko meniu.
Kuo naudingos jautienos kepenys?
|
Jautienos kepenys yra vienas maistingiausių gyvūninės kilmės produktų. Jose gausu lengvai virškinamos geležies, vario, cinko, seleno, daug retinolio (vitamino A), B grupės vitaminų, aukštos kokybės baltymų. Visi šie elementai yra nepaprastai svarbūs imuninei ir nervų sistemoms, normaliai kraujotakai, geram regėjimui.
Švelniam šašlykui jums reikės:
– jautienos kepenų - 1 kg
– lašinių - 300 g
– česnako - pagal skonį
– juodųjų pipirų - pagal skonį
– žolelių (nebūtinai).
Pirmiausia iš kepenų pašalinkite visas gyslas ir plėveles. Tada kepenis supjaustykite 2-3 cm kubeliais ir sudėkite į gilų indą.
Jums reikės paprastesnio marinato, todėl sumaišykite maltus pipirus, smulkintą česnaką ir žoleles, suberkite į kepenis ir išmaišykite. Indą uždenkite ir palikite vėsioje vietoje porai valandų. Sūdyti nereikia.
Kepenų gabalėlius ir plonai supjaustytus lašinius paeiliui suverkite ant iešmelių. Galiausiai viską kepkite ant grotelių 8-10 minučių, nepamiršdami reguliariai vartyti.
Šiam šašlykui nereikia jokių padažų, tiesiog patiekite jį su šviežiais žalumynas, svogūnais ir citrinos sultimis, kad būtų pikantiškiau.